Haar Kwadraat

Floortje Zwigtman, 2007

Het Plan

Thema: Haat Kwadraat vertelt een verhaal over tweeling die wil scheiden.
wanneer: Michael en Katleen makken altijd ruzies : de eerste was in de zangebakjes maar het grootste was tijdens de puberteit : The big One.
Waar:
Thuis.
De hoofdpersonages: Michael en Katleen die zijn tweeling en die hebben altijd ruzies en willen scheiden.

Onze favoriet passage ( pp 68 )

Kat zit in de problemen. Ik ken die noodkreet. Die was huiswerk voor haar zelfverdedigingscursus. ( Pap droeg in de tijd zijn koptelefoon hele dagen.) De betekenis ervan liep uiteen van straatroof tot aanranding en verkrachting en ... o ja, ook brand.


Opeens is het idee dat ik mijn zus moet redden niet zo belachelijk meer. Met een superheldenkracht waarvan ik niet wist dat ik hem had, werp ik me tegen neef Ronnies kamerdeur.

De hoofdpersonages van het verhaal

Onze Mening over het boek

We gaan onze mening over het boek " Haat kwadraat" van Floortje Zwigman uiteenzetten.


Om te beginnen zullen we over de hoofdfiguren Michael en Katleen die altijd ruzies maken omdat ze egoïstisch zijn. Maar we denken ook dat ze goed de relaties van de broers en zussen opvoeren.


Daarna zullen we over het verhaal spreken. Het verhaal is heel goed omdat het de levensstijl over broers en zussen in veel families leeg. Maar we vinden dat Katleen en Michael overdrijven omdat ze veel ruzies maken. Als onze broer een vibrator heeft, zullen we niet aan onze ouders dat zeggen omdat het niet sympathiek is. Bovendien vinden we dat het verhaal makkelijk te begrijpen is.


Om te besluiten zullen we over het einde van deze verhaal spreken omdat het belangrijk is. Wanneer Katleen gevangene bij de dealer was, ga Michael om zijn zus te helpen omdat hij van Katleen houdt. Het is een goed einde omdat we van onze broers en zussen ondanks de ruzies houden.