Vakantie folder

Egypte

Egypte is een mooi warm land en staat vooral bekend om zijn piramides waarin veel archeologische vondsten zijn gedaan. Ook kan je een pyramide van binnenaf bezichtigen maar ik raad het niet aan voor mensen die astma hebben of vlug benauwd worden. Egypte ligt onder Cairo en Alexandrië, boven Sudanië en links vanaf Libië Het weer in Egypte is altijd boven 20°C. Egypte is geschikt voor zowel een lekker luie vakantie als voor een schoolreis.

.
Big image

De piramides

De piramides in Egypte zijn de beroemdste ter wereld. Je kunt ze mooi van buiten bezichtigen of er zelf ingaan en ze van binnen bezichtigen. De bijzonderste piramide is die van Cheops, deze piramide is maar liefst 146 meter hoog en een van de wereldwonderen die het heeft overleefd. In de piramides zijn veel archeologische vondsten gedaan deze vondsten kun je allemaal bekijken in de vele musea van Egypte.

De nijl

De Nijl is de grootste rivier van de wereld en ligt in Egypte. De Nijl is maar liefst 6695 km lang het is de belangrijkste rivier van Egypte daarom heet de rivier ook wel het geschenk van de Nijl. Door de Nijl is het mogelijk om in Egypte te wonen. Doordat de Nijl vroeger zo vaak overstroomde werd het land vruchtbaar nu kan dat niet meer vanwege de aanleg van de Aswandam. De Nijl ligt tussen 3 landen, Oeganda, Tanzania en Kenia. Je kan daar op een Nijl cruise waarin je lekker op een stuk van de Nijl vaart en veel bezienswaardigheden bezoekt.

De Rode Zee

Egypte biedt ook onder water vele schatten. Koraalriffen, dolfijnen, schildpadden kleurrijke vissen; de Rode Zee is een waar duikparadijs. Dankzij de vele riffen en de aangename watertemperatuur biedt Egypte langs de hele Rode Zee volop duik­mogelijkheden. Ook zijn er langs de kust stranden en plekken waar je kunt kiten en surfen.

Dal der koningen

Bij Luxor ligt het Dal der Koningen. Deze ‘Valley of the Kings’ behoort tot de beroemdste archeologische plaatsen binnen Egypte. De meer dan zestig koningsgraven behoren daardoor tot de best bezochte bezienswaardigheden van Egypte. Het allereerste graf dat ontdekt is, is het graf van Ramses VIII. Het 62e en laatst ontdekte graf is dat van Toetanchamon. Dit graf is pas in 1922 ontdekt, de meeste vondsten zijn verhuisd naar het Egyptisch Museum in Caïro zoals het prachtige gouden dodenmasker.

Memphis en Saqqara

De stad Memphis, vroeger Men-nefer-Peri genoemd, is duizenden jaren lang de belangrijkste stad geweest van het gebied dat we tegenwoordig als Egypte kennen. Van de stad die vroeger één van de grootste steden van de oudheid was, is nog maar weinig over. Enkele bezienswaardigheden die je hier ziet zijn het bovenlichaam van een kolos van Ramses II en een 80 ton wegende albasten sfinx. De bijbehorende necropolis (dodenstad) Saqqara (ook als Sakkara geschreven) is mogelijk nog meer de moeite waard. In Saqqara staat onder andere de trappiramide van Djoser, de voor zover bekend allereerste piramide uit de geschiedenis.

flora

Voor een ongerepte flora zult u in Egypte onder het wateroppervlak moeten zoeken. In de Rode Zee vindt u een indrukwekkende onderwaterwereld van kleurrijke koraalformaties. Boven water is er niet erg veel groen te vinden. Dit neemt niet weg dat het landschap prachtig kan zijn. Het gebergte in de Sinai-woestijn is wild en uitgestrekt evenals de Rode Zeebergen. In de lege Westelijke Woestijn vrolijken een aantal grote oases de omgeving op met dadelpalmen. Deze palmbomen bevatten eetbare dadels.

Fauna

De oude Egyptenaren hadden veel respect voor dieren. Ze waren onder de indruk van hun kracht, sterke reuk, gezichtsvermogen en karakter. Ze zagen bepaalde eigenschappen van dieren als iets bovennatuurlijks en dit leidde in Egypte tot een goddelijke verering van verschillende diersoorten, zoals de krokodil, leeuw, jakhals of de koe. Egyptenaren kenden veel goden en godinnen die stonden voor