Nu in de bioscoop!

Brigitte Kaandorp, haar grappen en levenslessen.

Waar de film over gaat.

De film, ' Brigitte Kaandorp, haar grappen en levenslessen ', gaat over de cabaretière Brigitte Kaandorp. Haar voorstellingen zijn erg populair bij het Nederlands publiek. Wij zijn op zoek gegaan naar Brigitte en hebben gefilmd hoe zij haar theatervoorstellingen in elkaar zet. Ook hebben wij, samen met haar, een realitysoap van één dag gemaakt. We volgen haar een hele dag lang tijdens de dagelijkse bezigheden. Ben jij een grote Kaandorp fan? Dan moet je zeker komen kijken!


Komt dat zien!

Een leuke film of saaie documentaire?

Wij, de makers, vinden dat je dit geen documentaire en geen film mag noemen. In sommige fragmenten krijg je veel informatie en is alles spontaan. Andere fragmenten in de film zijn wel van te voren bedacht en uitgewerkt. Het is een afwisseling van stukjes film en stukjes documentaire.

De filmheld en makers!

Zin om te lachen maar toch iets leren? Dan is deze film iets voor jou!

Vragen?!

1) Wij als school willen met het vak CKV graag een informatief uitje organiseren. Is deze film daarvoor geschikt?

Voor middelbare scholieren zou dat zeker een optie zijn. Je leert veel over cabaret en theater maken. Het is voor de leerlingen leuk om te zien en onbewust leren ze er ook nog van!

2) Voor welke doelgroep is de film geschikt?

In het algemeen voor iedereen boven de 12 jaar die zich interesseren in dit onderwerp. Mensen die zich verder nog niet hebben verdiept in dit onderwerp vinden deze film vast ook leuk, er zit veel humor in.

3) Wat is het doel van de film?

Mensen stimuleren om meer naar cabaret te kijken, informatie geven over cabaret en laten zien dat cabaretiers ook een boodschap in hun voorstelling hebben.

Brigitte Kaandorp is mijn heldin! Want.....

Haar voorstellingen zijn herkenbaar, grappig en leerzaam! In Brigitte haar voorstellingen gaat het altijd over het dagelijks leven. De gebeurtenissen die Brigitte vertelt zijn erg herkenbaar. Het is bijzonder; mensen kunnen zich in Brigitte herkennen en dat vindt het publiek vaak leuk. Brigitte Kaandorp vertelt deze gebeurtenissen op een grappige manier waardoor het leuk is om naar te luisteren. Door gebeurtenissen te overdrijven laat ze mensen via deze manier weten dat ze zich soms beter niet zo kunnen gedragen.

Haar voorstellingen laten, door de bovenstaande dingen, mensen nadenken over de dingen in het leven. Dat maakt Brigitte tot mijn held!

Big image