Bij ons in het dorp.

Jan Terlouw,

Bij ons in het dorp, een inspirerend boek van het 'ik' perspectief!

Na de Tweede Wereldoorlog gebeurt er niet veel op hert Nederlandse platteland. In het dorp Caddum al helmaal niet. De Vrienden Hein, Henk en Gijs vervelen zich dan ook vaak Maar dan verdwijnt er een jongetje. Is hij dood? Of houdt iemand hem misschien gevangen? De vrienden gaan op onderzoek uit….

Jan Terlouw,

Jan Terlouw is gaan schrijven door zijn vrouw. Hij vertelde eerder altijd zelfverzonnen verhalen aan zijn kinderen. Zijn vrouw Alexandra van Hulst kwam op het idee om ze te gaan publiceren. Zijn eerste boek was Pjotr in 1970.Terlouw heeft een aantal boeken geschreven, voornamelijk jeugdliteratuur. Zijn politieke achtergrond schijnt door omdat zijn boeken vaak eigentijdse problemen aan de orde stellen, zoals het milieu, de politiek of de geschiedenis.

Bij ons in het dorp is een leeslicht boek!

Wat is een leeslicht boek?

U zou wel vaker een boek willen lezen. Gewoon voor uw plezier. Of om bij te blijven. Maar, u houdt niet zo van lezen. Of u heeft moeite met lezen. Want veel boeken vindt u te moeilijk. En u wilt ook geen stripboek of kinderboek. Gelukkig is er nu voor u de boekenserie Leeslicht. Dat zijn leesboeken voor volwassenen in gewone taal. Met verhalen van bekende en minder bekende schrijvers.
interview Jan Terlouw 20 mei 2011