Afslag Harderwijk

Zegel van de burgers van Harderwijk

Harderwijk heeft de erfgoedprijs gewonnen.

Vischafslag Harderwijk is winnaar van de publieksprijs. De Gouden Gelderse Roos is er voor erfgoedprojecten en activiteiten met impact. De Gouden Gelderse Roos Publieksprijs bestaat uit een geldbedrag van € 1000,- en een fysieke prijs, die de winnaar mag behouden en uitdragen. Het doel van de prijs is een podium bieden voor inspirerende erfgoedprojecten over de geschiedenis van Gelderland. Het winnen van de Gouden Gelderse Roos is grootst gevierd met vrijwilligers.

Marieke van Ruitenbeek schreef speciaal voor de Vischafslag een "nieuw" liedje op de melodie van Het Dorp.
Tijdens de feestelijke avond werd het nummer samen met de vrijwilligers gezongen.

Billy Goosen van HK13TV heeft hier een verslag van gemaakt.

Het lied start op.... 2.57

Vischafslag Harderwijk wint "Gouden Gelderse Roos" (Erfgoedprijs)

Sigillum Burgensium de Herderwuvich

Het oudste stadszegel van Harderwijk stelt een kogge voor met naast de mast een zespuntige ster en boven in het zegel de vijfbladige Gelderse roos. Het randschrift luidt Sigillum Burgensium de Herderwuvich: zegel van de burgers van Harderwijk.

https://mijngelderland.nl/inhoud/canons/harderwijk/hanze

MARIEKE VAN RUITENBEEK


Met haar frisse Nederlandstalige muziek weet de jonge en ambitieuze zangeres Marieke van Ruitenbeek zowel te raken, als te vermaken. Humor en eerlijkheid zijn de kernwoorden, met ruimte voor zowel een lach als een traan.

In 2018 kwam de carrière van Marieke van Ruitenbeek in een stroomversnelling toen haar single “Beek” met stip binnenkwam op #6 van de Gelderse top-100. In mei 2019 volgde haar Nederlandstalige debuutalbum “Ongelofelijk Fantastisch”. Dat album werd mogelijk gemaakt door een zeer succesvolle crowdfundingsactie en geproduceerd door de Nijmeegse singer-songwriter Collin Hoeve.

Van Ruitenbeek ziet het qua genres graag breed. Al haar liedjes zijn Nederlandstalig, maar de muziek is heel divers: pop, jazz, funk en electro. De teksten onderscheiden haar van de meeste andere muzikanten: ze zijn poëtisch en verhalend en er wordt op creatieve wijze gespeeld met de Nederlandse taal.

https://www.mariekevanruitenbeek.nl/