Afwijkend eet en drink gedrag

Anouk van de Bilt

Algemeen

Ze raden aan om nooit zo maar te veranderen van voer. Je hebt kans dat je kat niet meer wilt eten. slechte ervaringen met voer bak kunnen er ook voor zorgen dat ze niet meer of weinig eten. Denk ook aan problemen met drinken. Een kat moet drinken om voldoende vocht binnen te krijgen. Wat kan er zijn als een kat niet of weinig drinkt.

Redenen om niet te eten of drinken

Bij verandering in leef omgeving moet je rekening houden dat een kat gestrest raakt. Veel katten willen niet meer eten. Je hebt verschillende redenen waardoor een kat niet meer wil of kan eten bijv. last van het gebit, ziek, een nieuwe bewoner voorname een kat of reizen in een mandje. Een kat moet altijd eten kan niet zonder een hond kan dat wel. Als een hond niet wil eten is het geen probleem. Hou het in de gaten en zorg dat die wel drinkt wil die dat ook niet direct naar de dierenarts gaan. Een kat kan je moeilijk in de gaten houden hoeveel die drinkt. Als je kat thuis is probeer het bij te houden. Een kat kan nier falen of bluisgruis of blaasstenen krijgen bij te veel of te weinig drinken

Kat weer normaal te laten eten

Bij stres kunnen mensen feliway kopen. Spuit het rondom je huis. Dat zijn hormonen waar katten rustig van worden. Als het aan het gebit licht ga naar de dierenarts voor hulp. Die kunnen het gebit reinigen en zelfs tanden trekken als het nodig is. Een kat per pakje als je meerder katten heb of net een nieuwe er bij gekocht. Laat ze niet samen eten uit een bakje daar kunnen problemen van voor komen. Laat de katten aan me kaar wennen je hebt ze kunnen in de stres schieten en niet meer willen eten. Blijft het aan houden ga dan naar de dieren arts om te kijken of u kat geen problemen heeft met slokdarm ( pijn bij slikken en geen brokken meer willen eten).

Drink problemen

Het is erg moeilijk om te controleren bij het drinken. Bij eten is makkelijke tenzij als je adlibitum voert. Het is zeker af te raden. Een kat moet elke dag drinken en voldoende. gebeurt dat niet dan moet je rekening houden met uitdroging. Kan je het beste turgor test doen om er achter te komen. Als een kat te veel drinkt kan je rekening houden met blaas stenen en blaasgruis. Als je niet snel ingrijpt heb je kans dat je kat enorme problemen kan hebben met plassen en buik krampen krijg. Bij blaasstenen kan een kat geopereerd worden om het er uit te halen. Ze hebben ook antibiotica om de stenen te verkleinen om vrijwillig er uit te komen. Ga snel naar de dieren arts en hou het in de gaten.

bronvermelding

Ik heb veel informatie gekregen van de dierenarts praktijk in Vleuten.

Ik heb Internet niet gebruikt alleen google om foto op te zoeken.

vragen

waarvoor word faliway gebruikt

waar heeft een kat last van als ze veel drinken

wat is beter te geven portie of atlibitum

hoe kan je controleren of een kat is uitgedroogd
hoe word blaasstenen verholpen

Wat te doen als katten niet meer willen eten?