Hyves & Secondlife

Het begin van het einde

In 2010 werd Hyves overgenomen door TMG (Telegraaf Media Groep) voor naar verluid 40 tot 45 miljoen euro. Op dat moment waren de bezoekersaantallen en gebruikers al dalend. Dit werd mede veroorzaakt door de opkomst en bekendheid van Facebook. Veel gebruikers stapten over op Facebook en verwijderden hun Hyves account of gebruikten hun Hyves account simpelweg niet meer.

In het laatste jaar van Hyves (2013) werd geschat dat ongeveer 70% van de nog actieve gebruikers vooral nog op Hyves zaten vanwege de spelletjes die kunnen worden gespeeld op de site.

In de laatste paar maanden van Hyves konden gebruikers hun foto's, video's en andere gegevens downloaden van de site.

Dit omdat was besloten om van strategie te veranderen en na december 2013 werd Hyves omgedoopt tot Hyves Games, Hyves is dus van social media veranderd naar een spelletjes-site.
Big image

Second Life

Second Life is een virtuele 3D omgeving waarin de gebruiker zich door middel van een avatar beweegt.

De gebruiker kan zelf het uiterlijk van zijn avatar aanpassen en huizen, meubels, voertuigen of andere zaken naar eigen voorkeur vormgeven. Iedere gebruiker heeft een inventaris bestaande uit een standaard bibliotheek van vrij beschikbare planten, bomen en kleding en daarnaast persoonlijke mappen voor het bewaren van giften, aankopen en eigen creaties.

In 2013 publiceerden ze een grafiek die liet zien dat het bedrijf de afgelopen 10 jaar voor 3,2 miljard dollar aan transacties in virtuele goederen mogelijk heeft gemaakt met een gemiddelde van 1.2 miljoen transacties per dag.