JORNADES de MÚSICA i INFÀNCIA

EL VALOR DE L' ALEGRIA EN EL PROCÉS D'APRENENTATGE

- Divendres , 12 de Juliol de 2019 -


Un any més tenim el plaer de convocar-vos a les JORNADES de MÚSICA I INFÀNCIA per a mestres, educadors i totes aquelles persones interessades.

Aquestes Jornades tenen l'objectiu d'incentivar la Creativitat i la Cançó i també d'oferir experiències i recursos que ens ajudin a millorar la pràctica docent i obrir una via de reflexió i experimentació a partir d'un tema.

Ens agradaria també que fossin un punt de trobada al voltant de la música i l'educació per a totes els que hi participeu.

Enguany hem triat com a tema que vincula totes les sessions "el valor de l'ALEGRIA i com cultivar-la en el procés d'aprenentatge" i, fent referència a aquest tema, us proposem:


  • 3 TALLERS amb plantejaments i propostes diferents

  • 6 CÁPSULES o Idees per treballar aspectes concrets a l'aula. D'aquestes 6 càpsules en podreu triar 3 segons horari i interès.
  • 1 MASTERCLASS sobre creació de cançons amb ALBERT GUINOVART.


Acabarem el dia amb un FINAL DE FESTA MOLT ESPECIAL en el que entregarem ELS PREMIS MÚSICA I INFÀNCIA a la Cançó Infantil i al Projecte Didàctic més destacat d'entre els elaborats en el Postgrau de Música, Creativitat i Moviment que organitza El Musical conjuntament amb la Universitat Ramon Llull.C

DIA I HORARI

ADREÇAT A: Músics, mestres de llars d'infants, d’educació infantil i primària, mestres d’escola de música i persones interessades.

DATA: divendres 12 de juliol de 2019

HORARI CURS: de 9:30 a 19:30

FI DE FESTA: 19:30 a 20:15 comiat amb un Brunch Musical als jardins d'El Musical

PROGRAMA PER A MESTRES/DOCENTS

9:30 Presentació de la Jornada a càrrec d'Eulàlia Abad

MATÍ

9:45 a 11:00: TALLER DE "TUNNING" DE CANÇONS

càrrec de Núria Palau

Per Educació Infantil, primària i secundària

Descobrir les moltes possibilitats que ens ofereixen les cançons populars i tradicionals per tal de fomentar la creativitat i la imaginació a l’aula. En aquest taller-laboratori experimentarem a partir d’un repertori vocal les mil i una formes en les que podem transformar una cançó a partir dels elements que la conformen.


11:15 a 12:30: TALLER DE CREACIÓ DE CANÇONS EN ANGLÈS: EL RITME DE LES PARAULES

A càrrec de Sandra Nash

Per educació infantil i primària

Escriure cançons està estretament connectat amb el ritme de les paraules, un ritme únic en cada idioma. En aquest taller prendrem com a punt de partida diferents textos en anglès per transformar-los en cançons i afegir-hi després moviment i percussió.


12:45 a 14:00: TALLER DE CREACIÓ DE MELODIES A PARTIR DEL MOVIMENT

A càrrec de Marta Canellas

Per Educació Infantil i primària

Moure's al so de la música és un plaer, i més quan música i moviment dialoguen i ens donen presència, coordinació i estructura. En aquest taller ens inspirarem en el moviment per crear melodies amb la veu i així tenir una eina per donar resposta espontània a les idees dels nostres alumnes a l'aula.


TARDA

CÀPSULES o propostes breus per l’aula (Triar-ne 3)


Idees ...

15:00 Per començar el dia - Núria Palau

15:00 Per recuperar l'atenció del grup - Sandra Nash


15:30 de Jocs de presentació de grup pel primer dia - Marta Canellas

15:30 Per fomentar la coordinació corporal - Sandra Nash


16:00 Per activar l'escolta - Núria Palau

16:00 Per relaxar el grup - Marta Canellas

MASTERCLASS - TALLER DE COMPOSICIÓ

A càrrec d'Albert Guinovart

17:00 a 18:30

ALBERT GUINOVART ens proposarà diferents plantejaments o maneres de fer una cançó i també ens parlarà de quin és el procés que ell segueix quan té un encàrrec.


Albert Guinovart és un músic ple de talent i màgia amb una carrera excepcional com a intèrpret, compositor, orquestrador i docent. Ha escrit músiques per públics molt diferents i ha col·laborat amb artistes de prestigi internacional, com Victòria dels Àngels, Juan Diego Flórez, Júlia Migenes o Nacho Duato. Com a compositor és molt reconegut pels seus musicals “Mar i cel”, “Flor de nit”, “Gaudí” entre altres. En el mon del cinema i la televisió ha composat les músiques de pel.lícules com "El Llarg hivern" de Jaime Camino o les sintonies de sèries de TV com Poble Nou. Pel públic infantil destaquem les seves col.laboracions amb el Secretariat de Cors Infantils de Catalunya. Com a intèrpret de música clàssica ha enregistrat pel segell Harmonia Mundi entre altres i ha participat com a solista en diferents concerts i amb diferents orquestres conduïdes per directors de renom internacional. La seva capacitat per compaginar la carrera d'intèrpret, amb la composició i la docència a un alt nivell el fan realment un music únic amb una visió molt amplia.


En aquesta ocasió a El Musical, ens parlarà de la seva experiència en el camp de la composició de cançons per a infants i també de musicals. A la vegada, ens proposa un taller de composició on ens mostrarà diferents maneres i eines que podem utilitzar a l'hora d'escriure una cançó. Promet ser una sessió enriquidora, divertida i sens dubte molt especial.

FI DE FESTA

PREMIS MÚSICA I INFÀNCIA

19:00h

Premi: Composició de Cançó Infantil

Entrega el Premi: Albert Guinovart -- Vols saber quines són les Bases de participació al Concurs "Música i Infància" de cançó infantil? Fes clic aquí

Premi al Projecte pedagògic/didàctic més destacat del Postgrau MCM

Entrega el Premi:a Persona representant de Universitat Ramon Llull

Presentació del cançoner "Cançons per despertar l'alegria" que inclou les cançons guanyadores de l'edició anterior:

1r. Premi: Andrea Zayas, Fer-se gran

2n Premi: Ferran Pardo, Sol

3r Premi: Irene Ruíz, Llumeta

3r Premi: Sergi Dantí, Cançó del gelat (Frio-Preso)


19:30 Brunch Musical al jardí

PREUS I INSCRIPCIONS

Preu tota la Jornada: 67 Euros

Preu matí: 38 Euros

Preu tarda: 38 Euros

Preu sols càpsules: 20 Euros

Preu sols Taller de composició: 20 Euros

Premis Música i infància: Gratuït prèvia Inscripció

- places limitades segons ordre inscripció -


*Curs Reconegut pel Departament d'Ensenyament per a Docents (si t'inscrius a tot el dia). Total hores: 10 hores

*Curs bonificable per empreses.


EL MUSICAL - Carrer Ramon Llull, 16 - 08193 Bellaterra - www.elmusical.cat -93 580 42 46

Amb el suport: