Optimizare SEO

Despre principalele unelte SEO

Toti detinatorii de website-uri vor avea la dispozitie o lista completa de unelte SEO pe care o vor putea folosi pentru a ajuta la cresterea site-ului lor pozitii importante in diversele cautari Google.


Procesul de optimizare SEO se bazeaza asadar pe urmatoarele unelte:

  • Google Webmaster Tools

Acesta permite detinatorilor unui website sa urmareasca evolutia traficului la nivelul acestuia, cuvintele cheie care au fost folosite de catre utilizatori pentru a ajunge pe site-ul respectiv precum si alte aspecte ce tin de numarul de link-uri externe ce conduc spre paginile acelui site, dar nu in ultimul rand si detectarea link-urilor care nu mai sunt functionale.

  • Google Trends

Aceasta tehnica le permite proprietarilor sa faca comparatii avantajoase intre diferitele cuvinte cheie relevante pentru domeniul in care activeaza site-ul respectiv. Aceasta cautare va putea fi efectuata pe zone, tari, orase pentru diferite perioade de timp: o luna, un semestru, un an, etc.

  • Google Insight for Search

Aceasta unealta SEO este inrudita cu Google Trends, diferenta pe care o confera fiind data de faptul ca vor putea fi comparate cuvintele cheie pe regiuni, categorii si chiar perioade de timp diverse.

  • Google Analytics

Google Analytics este principala unealta SEO cu ajutorul careia clientii vor pute analiza traficul existent pe un website, astfel incat sa poata apoi stii care sunt urmatorii pasi importanti a fi de luat in acest domeniu.

  • Google Keyword Tool

Google Keyword Tool nu este altceva decat un generator de cuvinte cheie in baza caruia proprietarii unui website vor fi in masura sa afle care sunt principalele exemple de cuvinte cheie relevante pentru website-urile lor si astfel vor putea sti cum anume sa le gestioneze mai ales in cazul in care au in vedere implementarea unui proces de AdWords la nivelul website-ului pe care il detin.

  • W3C Validator

Prin intermediul acestei unelte va putea fi realizat un amplu proces de validare a codurilor HTML si CSS de la nivelul unui website, astfel incat sa poata fi evidentiate principalele erori din codul sursa al site-ului.

  • SeoQuake

Aceasta extensie a browser-ului Mozilla Firefox le ofera webmaster-lor acces la o gama larga si diversificata de informatii cu privire la: Page Rank. Alexa Rank, numarul de pagini indexate ale unui website precum si informatii referitoare la varsta unui domeniu sau prezenta unui Sitemap la nivelul website-ului analizat.

O buna cunoastere a tuturor acestor unelte si folosirea lor in mod inteligent va putea conduce cu siguranta la succesul unui website din punct de vedere al optimizarii SEO.