Πράσινος Καφές

Οι κοκκοι που βοηθανε στο αδυνατισμα

Τι είναι ο πράσινος καφές

Η κατανάλωση του καφέ χρονολογείτε από το 15 αιώνα και η ανακάλυψη των κόκκων του καφέ ακόμα πιο πριν. Όλοι ξέρουμε τον καφέ στο κλασικό σκούρο χρώμα του. Ο πράσινος καφές είναι ένα απλά ο καφές που όλοι γνωρίζουμε με την μόνη διαφορά ότι δεν έχει περάσει από την διαδικασία του ψησίματος.

Η ιστορία του καφέ

Big image
Η προέλευσή του καφέ έχει μια δημοφιλής ιστορία παρόλο που αμφισβητείτε η γνησιότητα της. Σύμφωνα με την ιστορία ένας Αιθίοπας βοσκός ανακάλυψε το καφέ όταν παρατήρησε ότι οι κατσίκες του συμπεριφερόντουσαν περίεργα όταν τρώγανε τα μούρα ενός δέντρου.

Στην αρχή μασούσαν τους κόκκους του καφέ, άλλα είχε μια πικρή γεύση. Μετά τα καβουρδίζανε άλλα ήταν σκληρά. Για να το μαλακώσουν τα βράζανε, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός καφέ υγρού σε καφέ χρώμα, που δεν ήταν τίποτε άλλο από το γνωστό καφέ.


Από την Αιθιοπία οι κόκκοι του καφέ απλωθήκαν στην Αίγυπτο και την Υεμένη, και στην συνέχεια σε όλοι την Μέση Ανατολή και την Βόρια Αφρική. Από εκεί οι κόκκοι του καφέ περάσανε στην Ιταλία, και στην υπόλοιπη Ευρώπη, Αμερική και Ινδονησία. Το πρώτο καφέ λειτούργησε στο Άμστερνταμ το 16 αιώνα.