Oost-Afrika

Natuur van Oost-Afrika

Oost afrika ligt aan de evenaar, daardoor is het vaak erg warm in dit gebied. Maar ondanks de hitte laag aan de grond heb je hoog in de bergen nog besneeuwde toppen.

Oost afrika bestaat vooral uit grote woestijnen en savannes, er leeft dus niet zoveel in het midden van het land. De meeste begroeiing is aan de randen van afrika, bij de middellandse zee, Atlantische oceaan, rode zee, en de indiche oceaan.

Ondanks dat Afrika op de evenaar ligt valt er veel regen, dat komt door zeewater wat verdampt en boven land weer neervalt, deze regenwolken komen alleen niet helemaal tot het midden van het continent, daarom liggen daar vooral de steppen en woestijnen.

Big image

Aids epedimie

Aids is een ernstige en ongeneeselijke ziekte. De ziekte wordt verorzaakt door HIV-virus.

Het virus tast het afweersysteem af waardoor je sneller ziektes oploopt. Je kan HIV oplopen door onbeschermd seksueel contact. Het kan ook komen door dat je besmet word door iemands anders besmet bloed. Ook kinderen kunnen besmet worden door borstvoeding.

Als er in een gebeid de ziekte meer voorkomt heet het een epidemie. In Oost Afrika is dat het geval met Aids. In sommige landen zijn mensen te arm om condooms te kopen etc.

Het duurt lang voordat je door hebt dat je Aids hebt en medicijnen zijn veel te duur. De levensverwachting is groter geworden in de 20e eeuw, door gezondheids zorg en hygiëne blijven mensen langer leven, maar door Aids gaan er weer mensen dood.

Big image

Toerisme in Tanzania

Tanzania is een zeer geschikte plek voor toeristen, er zijn veel wildparken waar toeristen op safari kunnen om wilde dieren te zien. Ook zijn er mooie steden zoals Zanzibar die is ontstaan in de koloniale tijd, er zijn nog veel oude gebouwen intact. Ook zijn er nog hele oude en bijzondere stammen mensen, bijvoorbeeld een paar groepen jagers en verzamelaars in het noorden van Tanzania. Tanzania is naast de mooie plaatsen en natuur ook erg veilig, er zijn niet veel gewapende gevechten en dergelijke. Ook het verblijf en dergelijken zullen goed zijn in Tanzania, toerise is namelijk hun grootste inkomsten bron.

Voor de plaatselijke bevolking kan toerise soms wel een nadeel zijn, er zijn dus sommige voorwerpen of taxi's die spontaan duurder worden.

Big image

Bevolking en Ontwikkeling

In Oost afrika is de over het algemeen de landbouw en het toerise de grootste inkomensbron, het grooste deel van de bevolking werkt ook in de landbouw. Ondanks dat er zoveel mensen in de landbouw werken is er niet zoveel handel met het buitenland, de meeste boeren hebben namelijk kleine akkers en produceren net genoeg om hun eigen gezin te onderhouden.

Oost Afrika heeft een jonge bevolking, ondanks dat de levensverwachting de laatste jaren erg is gestegen, de bevolking groeit ook nog erg snel. Er moet door die bevolkingsgroei meer eten komen maar dat is moeilijk vanwegehet droge gebied.

Er slaan ook weleens mensen op de vlucht vanwege oorlog og honger, in Dabaab was een enorm vluchtelingen kamp met meerliefst 450.000 vluchtelingen. Sommigen van die vluchtelingen wachtten al 15 jaar totdat ze terug kunnen gaan naarhun thuisland, aangezien ze geen werk kunnen zoeken in de landen waar ze heen zijn gevlucht kunnen ze geen toekomst opbouwen en is de werkeloosheid heel hoor.

Big image