The Panther Net

The Week Ahead for the Week of May 2- May 6

Big image

Monday

Special Thanks for those that attended and assisted with the Recruitment Fair Saturday.

Grade Level PLCs

Admin PLC

SCDE Virtual Faculty Meeting - Monday, May 2 at 3:30 p.m., Deputy Superintendents Dr. Sheila Quinn and Dr. Julie Fowler will lead a statewide faculty meeting on the 10-point uniform grading policy. Please try to watch. It will be recorded for those that may not be able to view live.

Tuesday

Fun Run Pep Rally-Please wear your Fun Run Shirts. You may wear jeans.
Pep Rally will be held at the end of the day.
K-2 Begin reporting to Gym at 1:45.
3-5 Begin Reporting to Gym at 1:50

Vocabulary Bowl- GT Students

PTO Teacher Appreciation Lunch

Staff Meeting TBD

Wednesday

Grade Level PLCs-
Grades 4 and 5, Mrs. Chivers will meet with you to train for SC-PASS

3-5 MAP Window Begins

Teacher Appreciation Lunch- Shane's Rib Shack

Thursday

Palmetto Pride Litter Program Grades k-2. Program begins at 9AM

Friday

Birthday Lunch

3rd Grade to Bush and Vine

K5/4 to Home Depot, Arrowpoint, Pet Smart, and Riverwalk

Campbell End of the Year Evaluation- 2:00 Dr. Pew and members of executive cabinet will come to OPES to conduct my end of the the year evaluation.

Sunday

Big image

Curriculum Corner

Dear Teacher on the Tired Days,
http://petalsofjoy.org/?p=1598
Big image

Math Challenge

  • Thanks to Mrs. Hilton, Ms. Miller, Mrs. Percival, and Mrs. Huskins for attempting the math challenge problem last week. They each provided a reasonable and acceptable solution to the problem.For your efforts you each have been given $50 to spend on classroom supplies and materials. Please see Mrs. Tolbert and place your order by the end of the week.



There explanations are below:



  • Hilton Answer: 96

  • Explanation: Each example problem equals two numbers multiplied then adding the first number to the answer. For example: 3+6=21 is like saying 3x6=18+3=21. So if you follow the pattern, 8+11=96 because 8x11=88+8=96


I got 40. And the addends and then added the previous sums. So, 8 + 11 =19, then 19 + 21 is 40.


  • Karen Percival

    The answer is 40. You add the sum of each previous answer to the addends of the next equation.


  • Helen Huskins

  • I got 96. If you multiply the two numbers and then add the first number you will get the answer. For example, (1 X 4) + 1=5 . (8 X 11) + 8 =96.

Big image