Hotel Rwanda

opdracht aardrijkskunde hoofdstuk 3 leerjaar 3

waar speelt de film zich af?

de film speelt zich af in Rwanda tijdens een burgeroorlog. en dan vooral in de stad Kigali en het hotel.
Big image

wat betekend de titel van de film?

de titel betekend: Paul die werkt in een luxe hotel in Rwanda. Na het uitbreken van een burgeroorlog krijgt hij de leiding over het hotel, omdat de baas is gevlucht. Paul probeert zoveel mogelijk Rwandezen op te vangen in het hotel.

samenvatting in 10 woorden

naar mijn mening zijn de belangrijkste woorden om de film samen te vatten:

burgeroorlog

genocide

omkoping

Rwanda

Kigali

Hutu's

Tutsi's

Hotel des Mille Collines

Verenigde Naties

Paul Rusesabagina

samenvatting in 10 plaatjes

Big image

situatie hoofdpersonen

Paul Rusesabagina: heeft de leiding over hotel des mille collines en vangt daar gevluchte Tutsi Rwandezen op en probeert ze te verbergen in het hotel. hij moet hiervoor bijna al zijn bezittingen opgeven om mensen over te halen om de gevluchte Tutsi's te beschermen.


Tatiana Rusesabagina: vrouw van Paul. ze is Tutsi en loopt dus veel gevaar, omdat de Hutu's de Tutsi's willen uitmoorden. ze probeert zoveel mogelijk haar man te helpen en probeert haar kinderen te beschermen en ook die van haar broer.


kolonel Olivier: ook hij probeert de vluchtelingen in het hotel te helpen door het te laten bewaken, maar er worden tien van zijn mannen doodgeschoten dus wordt hij teruggeroepen. uiteindelijk lukt het hem toch om mee te helpen met het evacueren van de mensen in het hotel.


generaal Augustin Bizimungu: kwam vaak in het hotel voor de burgeroorlog. tijdens de burgeroorlog wil hij alleen helpen in ruil voor geld, waardevolle spullen etc.


Georges Rutaganda: leverancier van het hotel. hij heeft het gemunt op de vluchtelingen in het hotel. hij is een Hutu.

hoe kunnen we dit stukje wereld beter maken?

naar mijn mening kunnen we dit stukje wereld beter maken door de rebellen aan te pakken en van het land een echte democratie te maken. ook moet er voor gezorgd worden dat de tutsi's en de hutu's geen vijanden meer zijn. verder moet er veel hulp gegeven worden zoals psychologische hulp. iedereen moet samenwerken aan een goede samenleving. ook moet er samengewerkt worden om goede huizen, gebouwen en infrastructuur aan te leggen.