Social media, nieuwe kansen!

Promoten van duurzaamheidsactiviteiten via social media.

Primark gaat social media breder inzetten!

Zoals bekend maakt Primark al veelvuldig gebruik van verschillende social media kanalen. Onder andere Facebook en Instagram worden al heel veel gebruikt door Primark voor het promoten van artikelen. Daarnaast is ook bekend dat Primark veel aandacht schenkt aan duurzaamheid en MVO in hun bedrijfsvoering. Niets voor niets is dit ook opgenomen in de waarden van Primark. Op de website wordt er veel aandacht besteedt aan de activiteiten van Primark op het gebied van duurzaamheid en MVO.


Echter hebben we tot op heden social media nog niet gebruikt voor het onder de aandacht brengen van onze duurzaamheidsactiviteiten bij onze klanten. Hier gaan we verandering inbrengen! Middels deze nieuwsbrief willen we dan ook dit feit aan jullie mededelen. Op deze manier betrekken we onze klanten meer bij deze activiteiten door hier regelmatig iets over te delen op social media.


Om deze gebeurtenis in te luiden zullen we een kledingcollectie op basis van biologisch katoen gaan produceren! Deze wordt dan gepromoot via social media, en zal in alle filialen beschikbaar zijn. Ons doel is om medio 2017 de collectie te lanceren!


Alle medewerkers zullen het uitgewerkte communicatieplan ontvangen. De direct betrokken medewerkers ontvangen binnenkort een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst.


Een nieuwe stap, inzetten van social media voor het promoten van duurzaamheidsactiviteiten!

Paul Marchant verteld!

Primark houdt zich al enkele jaren actief bezig met activiteiten op het gebied van duurzaamheid en MVO. Op de website hebben ze hier al veel aandacht aan besteedt. Nu is besloten om ook de stap te nemen om op dit gebied actief te worden op de verschillende social media kanalen.


Paul Marchant verteld: ''Nadat de stap genomen was om op onze website actief te berichten over onze activiteiten op het gebied van duurzaamheid en MVO konden we niet achter blijven op social media. Echter hebben we besloten eerst de website aan te passen en ons daarna te richten op de social media kanalen. Met een special duurzaamheidsteam hebben we gebrainstormd over ideeën over hoe we dit het beste zouden kunnen introduceren. Uiteindelijk hebben we besloten om een kledingcollectie te gaan produceren op basis van biologisch katoen omdat we hiermee ook tegemoet komen aan de wens van de consument. Bij het productieproces zullen we de klant ook gaan betrekken uiteraard via social media! Op deze manier kunnen we nog beter laten zien waar Primark als bedrijf voor staat en creëren we een nog duurzamer imago! ''

Big image