VITUS

CINEFÒRUM #PDAAADM5B

Vitus

Títol Original: Vitus

Any: 2006

Duració: 120 minuts

País: Suïssa

Director: Fredi M. Murer

Guió: Peter Luisi, Fredi M.Murer, Lukas B.Suter

Música: Mario Beretta

Fotografia: Pio Corradi

Gènere: Drama

Actors: Bruno Ganz, Teo Gheorghiu, Julika Jenkins, Urs Jucker, Fabrizio Borsani

VITUS Trailer

Síntesis de la pel•lícula

En Vitus és un nen que te el coeficient intel·lectual molt elevat, és fill únic i te molt bona relació amb el seu avi. Aquest nen sap tocar molt bé el piano, fins i tot la gent li diu en els seus pares que en Vitus és un “nen prodigi” com ho han sigut també altres grans pianistes. Amb el pas del temps en Vitus es fa gran i rep molta pressió per part de la seva mare, ja que ella vol que arribi a ser un gran pianista.

Però un dia quan el nen estava amb el avi decideix deixar endarrere tota aquesta vida i vol començar a ser un nen normal. Amb el inici d’aquesta nova vida en Vitus pateix un accident, intentant volar, i a partir d’aquell fet tot començarà a ser diferent perquè, perdrà el interès per tocar el piano i el seu coeficient intel·lectual disminuirà. Però serà veritat que ja no es el mateix nen de sempre o serà tot cosa d’un gran cervell de cos menut ?

Aquest gran canvi serà tot un misteri però des de aquell moment la vida del nen i de la seva família canviarà per complet.

Preguntes sobre la pel•lícula interesants per treballar a l’aula

- Creus que en Vitus va renunciar al seu somni de ser pianista per ser un “nen normal”?

- (Pregunta adequada per treballar amb el pare / no amb els alumnes).Perquè es posa tant trista la mare quan sap que el seu fill no es un “nen prodigi” ? Tu també et desespinaries o pensaries igual que la metgessa, que mentre estigui sà la intel·ligència no importa tant?

- Quan consideres que es més feliç en Vitus, quan la seva mare esta amb ell tocant el piano cada dia o quan per si sol i d’amagat lluita per el seu somni? Perquè creus que ho és?

- El avi d’en Vitus és una persona molt important per ell, que signifiquen per tu els teus avis?

VITUS UN NIÑO EXTRAORDINARIO (SOUNDTRACK)

PEL·LÍCULES QUE EDUQUEN

Monday, March 3rd, 11am-1pm

Sabadell, Spain

Sabadell, CT

Autora: Marta Prats Bermejo

Amb la col·laboració de: Asocciació d'escoles de Sabadell, Organització Educativa igualitaria

Big image