Les deixalles espacials

Làser espacial

Que són?

Són objectes creats per l'home que estan actualment en òrbita al voltant de la terra però que no tenen cap tipus d'utilitat pràctica.
Aquests objectes tant petits podencrear grans problemes als satèlits que hi ha. Van a molto velocitat, uns 25.000 Km/h.

Com es poden netejar les deixalles espacials? Làser:

El 4 d'octubre de 1957 es va enlairar el primer satèl·lit artificial de la història. Es deia "Sputnik" i era un artefacte molt senzill. Durant tres setmanes va donar voltes a la Terra i va recollir dades de l'atmosfera.
D'això ja fa gairebé seixanta anys, i des de llavors s'han enviat a l'espai 5.000 coets. Imagineu-vos quin trànsit, per allà dalt! I això fa que cada cop hi hagi més brossa espacial. Cargols, claus i tota mena de peces que han anat perdent les naus. O, fins i tot, satèl·lits vells que ja no funcionen. Els científics calculen que actualment hi ha tones i tones de ferralla que fa voltes a la Terra a gran velocitat. Uns objectes que, per petits que siguin, poden ser molt perillosos. Perquè viatgen a una velocitat altíssima i, si xoquen amb un coet o amb algun satèl·lit, el poden fer malbé.
Els científics alerten que és urgent retirar tota aquestes deixalles espacials. De moment, estan estudiant diferents maneres de fer-ho. Com, per exemple, destruir aquests objectes amb rajos làser, enviar un satèl·lit escombriaire que se'ls emporti o fins i tot pescar-los amb una xarxa.

Làser

Jo he triat el làser perquè crec que es el mes adequat per destruir-ho tot i que gastaria molta energia.
Big image

L'Estació Espacial Internacional podria algun dia estar armat amb un làser...

...Per enderrocar les deixalles en òrbita, diuen els investigadors. Aquest concepte podria conduir a un satèl·lit làser que pogués disparar-se per desfer-se d' un gran percentatge de les escombraries espacials que orbita la Terra, han afegit els científics.
Investigadors de la NASA suggereixen que prop de 3.000 tones de deixalles espacials resideixen a l'òrbita baixa de la Terra, inclosos els satèl·lits abandonats, cossos de coets i les parts i petits trossos de runa produïts per col·lisions amb objectes més grans. Impactes de peces d'escombraries que són només la mida dels cargols encara poden infligir danys catastròfics en els satèl·lits, ja que aquests projectils poden viatjar a velocitats de l'ordre de 22,370 mph (36.000 kmh).

Informació

L'Estació Espacial Internacional podria algun dia ser armada amb un làser per enderrocar les deixalles en òrbita. Aquest concepte podria conduir a un satèl·lit làser que faci desaparèixer les escombraries espacials.

Unes 3.000 tones de deixalles espacials es mouen en l'òrbita baixa de la Terra, inclosos els satèl·lits abandonats, cossos de coets i petits trossos de runa produïts per col·lisions amb objectes més grans. Impactes de peces d'escombraries de la mida dels cargols encara poden infligir danys catastròfics en els satèl·lits, ja que aquests projectils poden viatjar a velocitats de l'ordre de 36.000 quilòmetres per hora.

Promotors: Principals

-Nasa
-Estació Espacial Internacional

Avantatges:

-Ho destrueix tot i no en deixa res.
-No fa cap mal als sàtelits que estiguin al voltant de la terra.

Inconvenients:

-Costa molts diners: Milions de milions

-Costa molta energia

El làser tindria 5 Kilowatts.

Big image