Sólo ante el peligro

HIGH NOON

FITX TÈCNICA

Títol: Sol davant el perill
Títol original: High noon
Direcció: Fred Zinnemann
País: Estats Units
Any:
1952
Durada:
85 min.
Gènere: Drama, Western
Repartiment: Gary Cooper, Thomas Mitchell, Lloyd Bridges, Katy Jurado, Otto Kruger, Lon Chaney Jr, Harry Morgan, Ian MacDonald, Eve McVeagh, Morgan Farley, Harry Shannon, Lee Van Cleef, Robert J. Wilke, Sheb Wooley
Guió: Carl Foreman
Distribuïdora: VellaVisión
Productora: Stanley Kramer Productions
Pressupost: 750.000,00 $
Càsting: Jack Murton
Departament editorial:
Harry W. Gerstad
Departament musical: Dimitri Tiomkin, George C. Emick
Direcció: Fred Zinnemann
Direcció artística:
Ben Hayne
Disseny de producció:
Rudolph Sternad
Fotografia: Floyd Crosby
Guió:
Carl Foreman
Maquillatge:
Gustaf Norin, Louise Miehle
Muntatge: Elmo Williams
Música: Dimitri Tiomkin

SINOPSI

Gary Cooper encarna el xèrif Will Kane, que en el dia del seu casament amb Amy Fowler s'assabenta que un delincuent anomenat Frank Miller, a qui va empresonar fa anys, l'han posat en llibertat. Miller i els seus sequaços s'encaminen cap al poble de Kane. El temps passa volant i el xèrif no troba a ningú que li doni un cop de mà ... Despres es te que enfrontar ell sol contra tots. La pel · lícula va obtenir set nominacions als Oscar de 1953 i es va fer amb quatre estatuetes: millor actor (Gary Copper), millor edició, millor banda sonora i millor cançó (High noon).

CRÍTICA

Sol davant el perill va donar un gir al gènere western al presentar-nos als defectes d'el paper dels herois i fer un retrat psicològic de l'angoixa que viuen Will Kane i la seva dona.

Per a mi, la pel·lícula ha sigut com la majoría de pel·lícules del oest, però pot ser per què es d'una altra època a la meva.