Vrijwilligersproject

Zorgaccent

Big image

Organisatie De Zorgaccent

De zorgaccent is een grote zorgorganisatie ze bieden hulp op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Ze leveren diensten zoals dagactiviteiten, verzorgings- of verpleeghuiszorg, voedingadvies tot cursussen en gemakservices aan huis.

voor wie is het bedoeld ?

De zorgaccent bied hulp aan mensen die door ziektes of ouderdom afhankelijk worden van anderen. Bijvoorbeeld als gevolg van verminderde mobiliteit, lichamelijke beperkingen of geheugenproblemen. Er zijn 2 soorten dagactiviteiten: je hebt een basisactiviteit en je hebt een dagbehandeling. Bij een dagactiviteit is het zo dat een cliënt een vaste medewerker als begeleiding krijgt. de begeleider gaat regelmatig met de cliënt in gesprek over ervaringen binnen de dagactiviteiten en hoe de cliënt de dagactiviteit wilt invullen. En bij een dagbehandeling verblijf je in een revalidatiecentrum of een verpleeghuis en dan krijg je hulp en begeleiding van de zorgaccent.
ZorgAccent - Dagactiviteiten - Zorgboerderij

Vrijwilligerswerk

De zorgaccent telt ruim 1000 vrijwilligers. De vrijwilligers zetten zich in voor cliënten en ze beleven hier zelf ook plezier mee. De Vrijwilliger kan zelf aangeven wat voor vrijwilligerswerk hij wilt gaan doen. Ook kan de vrijwilliger zelf aangeven hoe vaak en wanneer hij zijn werk wilt verrichten. hier heb ik een aantal voorbeelden waar ze uit kunnen kiezen


- maaltijdbezorger voor het bezorgen van maaltijden bij mensen thuis

- vrijwilliger voor het koffie en thee schenken

- kerkvrijwilliger, die de bewoners begeleid naar de kerk

- wandelvrijwilliger die met een of meer bewoners in de omgeving gaat wandelen

- vrijwilligers die bewoners begeleiden en helpen bij verschillende activiteiten

ZorgAccent - boodschappenbus

Doelstelling

Stichting zorgaccent heeft ten doel haar instellingen en rechtspersonen op het gebied van wonen , welzijn en zorg te besturen. Zorgaccent streeft na om alles te doen wat nodig is op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

Motivatie

Ik heb me eigen verdiept in de zorgaccent en ik ben meer te weten gekomen over de organisatie zelf, want ik wist daar niks van af. Ook vond ik het interessant om te zien dat er veel vrijwilligers in dienst zijn en dat ze veel voor de zorgaccent en de cliënten doen.