Technologie in de zorg

Technologie in de zorg

Tegenwoordig word er veel technologie in de zorg gebruikt. Hierdoor wordt het voor mensen makkelijker om langer thuis te blijven wonen. Het apparatuur is nog wel erg duur om aan te schaffen. Maar het vergroot de zelfredzaamheid.

Zorgrobot

Zorgrobots kunnen helpen bij het verzorgen van mensen. Er zijn allerlei taken voor de robot te verzinnen, maar wat willen we als samenleving?


Hoe kijken patiënten naar robots, en wat is het gevoel bij de zorgverleners? Iedereen ziet dat dat de zorg onder druk staat. Mensen worden steeds ouder en er zijn steeds minder handen beschikbaar. Zijn er straks nog genoeg handen om de vele ouderen en zieken te verzorgen? Zorgrobots kunnen patiënten en zorgverleners helpen. Vaak is de taak van een robot om een oogje in het zeil te houden of om acht uur het journaal op te zetten. Zo kunnen zorgverleners meer tijd besteden aan de werkelijke zorg.

Big image

Wat vind ik van de technologie in de zorg?

Ik vind dat, de technologie in de zorg een goede invloed heeft op de zelfredzaam van de zorgvragers. Ik heb hier nog niet mee gewerkt. Het zou erg interessant zijn om hier mee te kunnen werken.


Het nadeel van deze technologie is dat sommige mensen niet met technologie om kunnen gaan. Ook kost dit erg veel geld om het aan te schaffen.

Zorg op afstand is de toekomst