Water is de kracht van de natuur

Lara Langenraedt IO groep 2

Watervoetafdruk

De watervoetafdruk is een belangrijk onderwerp in de maatschappij, het is de hoeveelheid water die geconsumeerd wordt, de hoeveelheid water die verbruikt wordt en het water die men gebruikt voor de producten die wij consumeren. Jij kan je watervoetafdruk zelf verlagen door minder kleding en vlees te kopen. Vegetariërs hebben 36% lagere voetafdruk omdat vlees een van de meest water consumerende producten is.

De dieren hebben zelf eten en drinken nodig en moeten dan nog eens verwerkt worden waarvoor ze in totaal per kilo ongeveer 15.000 liter nodig hebben. Wanneer het vlees van andere landen komt en dus geëxporteerd wordt ligt de voetafdruk nog hoger omdat men bij transport ook water verbruikt.

Veel van de producten die wij verbruiken komen uit andere landen, wanneer er dus een land getroffen wordt door droogte is de kans groot dat de voedselzekerheid voor de rest van de wereld hierbij wordt meebepaald.

Het is dus heel belangrijk om te letten op je watervoetafdruk en goed voor de natuur te zorgen want de gevolgen van een slecht milieu zijn heel erg slecht voor de mensheid.