Xtc

Big image

Wat is Xtc ?

Xtc komt voor in verschillende vormen. zoals in pil,poeder,en kristal. De werkzame stof die men verwacht is MDMA (methyleendioxymethamfetamine) die overheerst dan ook zijn of haar trip/space.


Op de nederlandse markt vind je vooral MDMA in de xtc pillen. In de pillen die in onze maatschappij voorkomen zit gemiddeld 150-200 mg MDMA. terwijl vroeger 80 mg de gemiddelde xtc pil had. is dit de laatste jaren flink gestegen met de hoeveelheid mg van MDMA.

Wat zijn de gevaren van Xtc

Als je xtc neemt, kan je veel meer en langer bewegen dan normaal. hier door zweet je meer en verlies je steeds meer vocht. Drink jij niet voldoende water bij xtc kan je uitdrogen. Dit kan ook effect hebben op je hart en nieren.


Gevolgen op korte termijn:


koude rillingen of zweten, gespannen spieren, verminderd beoordelingsvermogen, depressie, wazig zien, slaapproblemen, een vals gevoel van affectie, misselijkheid, hevige angstgevoelens, hunkering naar drugs, onvrijwillige dichtklemming van de kaken, verwarring.


Gevolgen op lange termijn:


Langdurig gebruik kan langdurige en mogelijk permanente schade aan de hersenen veroorzaken; het beïnvloedt iemands inschattings- en denkvermogen. En mensen kunnen heel veel gewicht verliezen na veel gebruik.

Hoe werkt het en wat doet het?

XTC is in de vorm van capsule en pillen te koop. Ze hebben verschillende kleuren en vormen en zijn vak voorzien van een afbeelding. Vaak hebben de pillen een naam die in verband houdt met de vorm of de afbeelding die erop staat: Bv. een 007,klaver,speaker van alles.

Als je XTC slikt begint het ong. tussen 20 en 60 min nadat je het hebt ingenomen te werken het gevoel is ongeveer na 4 tot 6 uren weg, soms hou je ook een licht na-effect.

Wat je voelt is niet exact te beschrijven, maar je voelt dat je energie krijgt en urenlang in beweging kan blijven. Vermoeidheid wordt onderdrukt, en als de pil of capsule is uitgewerkt dan komt XTC in verschillende vormen en tekens de vermoeidheid sterker terug, en gelijkertijd wordt de waarneming intenser. Door gebruik van XTC wordt men sneller intiemer en vertrouwelijker met anderen.
Big image

Zijn er veel gebruikers in Nederland?

van de 27 EU landen zit Nederland samen met Engeland, en Tsjechië in de top. Nederland en Engeland hebben ongeveer naar verhouding even veel gebruikers. en Tsjechië komt vlak daar achter. Er zijn dus veel gebruikers in ons kleine land, maar dit komt ook wel doordat wij in Rotterdam een grote haven hebben waar veel aan komt.

In Nederland gebruiken dan ook de meeste mensen tussen de 15-34 jaar oud.

Als je naar de hele wereld zou gaan kijken kwa welke landen/continenten het meest gebruiken. Dan komt Australië op plek nummer 1 te staan. Australië staat op de lijst van 2012 fors boven aan kwa xtc gebruikers op dat moment.

bijna twee keer zo veel als Nederland.