Dags att drömma och planera...

Trädgårdsturistens resor 2014

Hej Trädgårdsvänner och välkommen nya prenumeranter!

Det är höst, kallt och vackert i naturen.

Dags att drömma, ta fram kalendern och planera inför nästa års aktiviteter och resor.


Det är alltid skönt att vara ute i god tid och boka för att få plats på resorna. Därför kommer här oktober månads nyhetsbrev med information om några av de trädgårdsresor 'med guldkant' som Trädgårdsturisten arrangerar 2014.


Det kan också bli en resa till Frankrike och till Italien under 2014, ev. i samarbete med annan resebyrå. Men det är inte bestämt ännu, information kommer.


De resor som är klara just nu är resan till Chelsea flower show 19-22 maj där det också ingår besök i 5-6 underbara engelska trädgårdar under fyra resdagar. Bl a den berömda Sissinghurst med det vita trädgårdsrummet. Flyg ingår inte i resans pris, men just nu är flyget till London tur och retur med Norwegian airways mycket prisvärt kring 1000:- tur och retur.


Det är ca 30 personer som hittills visat preliminärt intresse för denna resa. 16 personer har betalat bokningsavgiften. Det finns cirka 20 platser. Kanske dubbleras resan den 24-27 maj om många vill åka.


I september blir det en 5-dagars-resa till 'hjärtat av England' the Cotswolds rikblommande trädgårdar där vi avslutar med ett besök på slottet "Downton Abbey" (den populära brittiska tv-serien började sändas- fjärde omgången - lördag den 2/11-13). Resan genomfördes även i år, i början av sept 2013, och var mycket uppskattad och lyckad. Läs mer om resorna längre ned i nyhetsbrevet.


Hittills har 20 personer anmält preliminärt intresse av resan 2014. Programmet är i stora drag klart i månadskiftet november/december. Skickas då ut på mail till de som anmält intresse. Antal platser på resan 20 personer (max 25 om många är intresserade).


Jag arrangerar också svenska utflykter nästa år, som jag berättar om i kommande nyhetsbrev. Bl a till Stockholms skärgård, till Sörmland, en trädgårdspromenad i Nacka på försommaren och om många är intresserade arrangerar jag en härlig resa till Hälsingland/Dalarna i juli 2014. Alla utflykter är endags- eller helg-resor med tema trädgård och med god mat och dryck på noga utvalda platser och restauranger/hotell av god eller mycket god kvalitet. Utflykter med guldkant helt enkelt.Hoppas att vi ses under 2014!

hälsar Ann Larås, 'Den passionerade Trädgårdsturisten' (min blogg)

researrangör Trädgårdsturisten, ciceron och författare till böckerna Italienska trädgårdar (2005) och Engelska trädgårdar (2010)


Bild nedan: Rosendals trädgårdar, Djurgården, Stockholm

Chelsea flower show och besök i sex engelska trädgårdar i maj 2014


Om resan till blomsterfesten Chelsea flower show och engelska trädgårdar, maj 2014


Förutom att uppleva Chelsea flower show en heldag, besöker vi - de övriga tre dagarna - underbara trädgårdar i Kent och Sussex, b la Sissinghurst där det berömda vita trädgårdsrummet ligger dolt bakom höga stiliga idegranshäckar. Bakom breder en äng ut sig med frukträd och vilda växter mot det stilla vattendraget som ringlar genom trädgården. Vi vandrar runt i rikblommande Great Dixters trädgårdsrum och tittar in i tudorhuset från 1300-talet. Här finns också en välsorterad plantskola. Vi besöker en romantisk trädgårdspark med rikblommande azaleor och rhododendron och ruinerna av ett gammalt slott. Totalt besöker vi 5-6 trädgårdar under 3 dagar och färdas genom ett vackert landskap. Vi äter självklart lunch på en underbar stimmig pub med mycket god mat, och avslutar våra 4 dagar med ett hel-dagsbesök på blomsterfesten Chelsea flower show i London. De två hotellen (4****) är olika sinsemellan.


I resans pris ingår:


Busstransporter 4 dagar tur och retur Gatwick airport.

Välkomstdrink

Övernattning 2 trevliga hotell 3 nätter inkl. frukost. Vårt första hotell **** ligger i charmiga kuststaden Rye. Det andra hotellet (1 natt) ligger i en slottsliknande miljö på landsbygden.

4 måltider (2 luncher och 2 middagar (fler-rätters)). Vatten till maten ingår men inte annan dryck, den tillkommer.

Reseledning /ciceron Trädgårdsturisten Ann Larås, författare boken Engelska trädgårdar.

En heldagsbiljett på Chelsea flower show i London.

Samtliga entréer till de trädgårdar vi besöker.


Flyg ingår inte.

Max 25 personer. Det ideala är 20 personer.

Prisexempel: 2013: 10900:- (enkelrumstillägg ca 1500:-) Priset för resan 2014 kommer ligga ungefär på samma nivå +/- 500:-.


Resdatum: 19-22 maj 2014 (4 dagar)


(ev arrangerar jag ytterligare en likadan resa den 24-27 maj, om många är intresserade av att besöka Chelsea flower show 2014)

Ni som anmäler preliminärt intresse, får programmet skickat på mejl med detaljer /Ann

Hjärtat av England - the Cotswolds - där alla vill bo!

bild ovan: Broadway, Cotswoldss


Om Cotswolds-resan till "Englands hjärta" september 2014


Vi reser till England och besöker de vackraste trädgårdarna, framförallt i området Cotswolds som ligger i hjärtat av England, ett område där många engelsmän vill bosätta för de vackra trädgårdarna och husen. Här ligger många pittoreska byar i ett kuperat landskap. På vår resa besöker vi genuina arts- and crafts-trädgårdarna med rik växtlighet. Arts- and crafts-rörelsen har påverkat hela Cotswolds, med vackra byar, hus, och hantverk och trädgårdar som är rikblommande, lantliga och genuina. I rörelsen ingick också Prerafeliterna, det spännande konstnärskollektivet som påverkades av naturen och den medeltida konsten. Vi besöker också en modern privat trädgård. Vi får en visning av trädgårdsmästaren på en ekologisk farm med grönsaker av högsta kvalitet. En färgstark upplevelse utlovas på denna plats.


Vi bor två-tre nätter i ett nyrenoverat charmigt pub-hotell av mycket god standard, mitt i trevliga "Shakespeare-staden" Stratford-upon-Avon. Sedan bor vi också lantligt på ett slottsliknande hotell omgiven av en park, signerad trädgårdsprofilen Gertrude Jekyll. Vi äter gott och det finns också tid att besöka några byar för promenad och shopping.


Resan ugår från Gatwick flygplats med vår buss och där möter Trädgårdsturisten Ann Larås resenärerna. Det innebär att var och en bokar sin egen flygbiljett. Upplägget ger flexibilitet; kanske vill du resa till England tidigare eller stanna längre. Det ger frihet att boka den flygbiljett du själv önskar. Dessutom blir resan billigare totalt sett än om Trädgårdsturisten förhandsbokar för en hel grupp. Trädgårdsturisten kan tipsa om prisvärda flyg. Prisnivån för flyg: 1300-2000:- tur och retur Sthlm eller Köpenhamn.


Resdatum: 4-8 sept 2014.

Resdagar: Torsdag-måndag, 5 dagar

Pris: 12900:- per person för del i dubbelrum. Enkelrumstillägg prel cirka: 2000:-


I resans pris ingår:


Samtliga bussturer under 5 dagar.

Fyra hotellnätter på 4*hotell av mycket god standard och charm, inkl. frukost

Välkomstdrink

Fyra måltider av hög kvalitet (fler-rätters). Vatten ingår, övriga drycker till maten tillkommer.

Entréer till hus och trädgårdar vi besöker och till Downton Abbey-slottet.

Reseguide och ciceron Ann Larås ‘Trädgårdsturisten’, författare till boken Engelska trädgårdar.


Anmäl intresse här! genom att kryssa ‘Cotswolds trädgårdar…’. så skickar jag programmet.

Hittills har 20 personer anmält preliminärt intresse att resa med till Cotswolds.


Det blir en resa med guldkant!


Vill du tipsa en vän om Trädgårdsturistens nyhetsbrev?

Klicka här, och fyll i din e-post -adress i högra spalten på hemsidan.


Trädgårdsturisten - Ann Larås

Resor med guldkant till trädgårdar i Sverige, England och Italien. Från 2014/15 även Frankrike.