Game-ABC

Advergames & Gamification

Advergames

Advergames zijn games die compleet in teken staan van een merk of product. Het spel is puur en alleen gemaakt om een merk of product te promoten. De advergames worden vooral verspreid via het internet maar kunnen soms ook op consoles verschijnen.

Advergames zijn te onderscheiden in twee categorieën: above the line (ATL) en below the line (BTL). Bij ATL is het doel om een specifiek product te promoten en om te laten zien wat het precies inhoudt. Bij BTL gaat het om een bepaald merk. Hier wordt niet ingegaan op een specifiek product.


Er zijn verschillende manieren om advergames te verspreiden. Zo kun je de volgende manieren toepassen:

Games die je moet kopen en downloaden op de pc

- Gratis games die je kunt downloaden

- Games op consoles

- Games in browsers op het internetVoorbeelden van advergames

Gamification

Gamification is het gebruiken van game-technieken, denkwijzen en waarderingen om je publiek te betrekken en problemen op te lossen. Het is dus niet 'gaming', maar het gebruiken van technieken, die in games worden toegepast., op niet-games.


Gamification wordt gebruikt om bepaalde dingen leuker te maken doordat je er soms punten en badges voor krijgt. Een goed voorbeeld is foursquare. Door in te checken op een locatie krijg je punten en kan je badges winnen. Een normaal proces is dus tot een spel gemaakt omdat je punten krijgt.

De uitdaging zit in het feit dat je meer punten dan je vrienden krijgt, zodat jij de winnaar bent.

Big image
Big image