Fahara

Dieuwke, Anna, Ashley, Aniek & Rianne

Modern met toch de warme sfeer van nu

Hoge gebouwen, parken op de daken, zonnen-energie en de geluiden van de zee achter de stad. De grond is schoon en er staan bomen langs de weg vol met groene bladeren en op de weg rijden mooie vervoersmiddelen met elk een uniek detail. Wij als stad vinden lichamelijke beweging erg belangrijk dus hebben we veel ruimte om te sporten. En heb je al.. Nee kom zelf maar verder kijken in onze fantasie stad.
Big image

Hoe ziet de stad eruit

De stad straalt een warme sfeer uit doordat de huizen en gebouwen onderaan blijven zoals ze zijn. Dus zoals je in landen als Italië of Frankrijk ziet. Huizen van steen met bloemen aan de muren en bomen in de voortuin. Hoe verder je omhoog gaat hoe moderner het wordt. We willen zoveel mogelijk ruimte gebruiken, dus hebben we op de daken van een aantal wooncomplexen en gebouwen ruimte gemaakt voor activiteiten en evenementen. activiteiten zoals yoga, full body workout of bijles. Want ook school vinden wij erg belangrijk. we hebben een heel groot gebouw voor de universiteit van onze stad. Je hebt verschillende verdiepingen met elke verdieping een eigen onderdeel. Zo kan je ook tussen de lessen een verdieping omhoog gaan om even te sporten of naar het dak gaan voor frisse lucht. Er zijn ook buiten lessen op het dak of beneden op het plein.

Vervoersmiddelen

Onze vervoersmiddelen maken onze stad erg modern. We hebben auto's die over de grond zweven en zo zijn gemaakt dat je via de weg zo het water op kan rijden. Ook is er een fiets en een motor in een. Op de daken van de auto's zitten doorzichtige zonnepanelen waardoor het rijden milieu vriendelijk is. Doordat de zonnepanelen doorzichtig zijn ziet het er ook nog eens super modern uit. Wat wij zo leuk vinden aan de auto's is dat je ze hoe modern ze ook zijn toch in het model van de auto's van vroeger kan krijgen.

energie van de zon

Omdat de aardolie opraakt gaan we over op zonnen-energie. De hoge gebouwen bevatten de meeste zonnepanelen, waardoor er genoeg energie is voor de hele stad. Ook aan de zijkanten zitten zonnepanelen als vervanging voor ramen. De zonnepanelen zijn door zichtbaar waardoor het als raam gebruikt kan worden. Op alle huizen zijn ook een aantal zonnepanelen geplaatst en zoals je hierboven al gelezen hebt zitten er ook doorzichtige zonnepanelen op de daken van de auto's.


Het is heel goed voor het milieu om alleen maar zonnen-energie te gebruiken. Dit maakt ons ook nog eens een erg schone stad!

Big image

Het uitgaansleven

Natuurlijk hebben we ook genoeg ruimte gemaakt om lekker een avondje te stappen. We hebben kamerbrede beeldschermen waarop virtueel een omgeving wordt nagebootst in een bepaalde ruimte. Door deze schermen krijg je dus ook thema cafés en feesten. Op de daken zullen ook vette feesten komen, maar om geen geluidsoverlast te bezorgen zullen er meer silent disco's komen.

Je draagt bandjes waarop je de hele avond drankjes kan scannen en dan moet je aan het einde van de avond betalen.

De disco's zullen minder worden omdat je thuis ook die schermen hebt waardoor je elke sfeer kan creëren die je wil.

We hebben natuurlijk ook nog een prachtig strand achter de stad liggen waar festivals worden georganiseerd en strandfeesten. Bij de strandfeesten zal ook meer silent disco's komen om dezelfde reden als op de daken.

Big image
Wat wij belangrijk vinden is dat er sfeer in de stad hangt. Het moet modern zijn maar toch met de oude cultuur van vroeger. Mensen met hippe kleding en winkels met allemaal verschillende stylen. Marktjes op pleinen en parken tussen de gebouwen door. Natuurlijk maakt het strand onze stad helemaal af.
Big image