Tech bedrijven

Tech bedrijven: We willen niet Internet metadata te houden voor de overheid

Tech en telefoonmaatschappijen duidelijk gemaakt ambtenaren in een vergadering vrijdag dat ze niet wilt bulk incasso activiteiten uitgebreid naar internet gegevens te zien.


En ze zeker niet willen zien Congres passeren mandaten te eisen dat die gegevens bevatten, zodat de overheid kan verzamelen.


"Technologie wordt steeds meer afgestapt van telefoontjes naar sms en chat en social media, dus het is moeilijk te geloven dat regeringen over de hele wereld niet geïnteresseerd in die gegevens zou zijn," zei een van de deelnemers in het Witte Huis vergadering, die graag anderen geïnterviewd spaak op voorwaarde van anonimiteit om het gesprek te beschrijven. Administratie deelnemers opgenomen Witte Huis chief privacy officer Nicole Wong, die een voormalig Google plaatsvervangend general counsel en Twitter juridische directeur, en cybersecurity coördinator Michael Daniel.


De administratie heeft erkend dat zij een programma van internet metadata collectie had gelopen - het verzamelen van data en tijdstippen en IP-adressen van e-mails, bijvoorbeeld - maar liet hem in 2011 toen het bleek niet operationeel haalbare.


"Dus de bedrijven maakten heel duidelijk dat ze niet willen dat de overheid dat programma opnieuw op te starten," zei de deelnemer. "Maar als je dat doet, we hebben geen bewaarplicht voor Internet metadata willen."


De tech-ondernemingen in de vergadering, die Google, Yahoo, Facebook, Apple inbegrepen, onder anderen, hebben een brief aan president Obama en het Congres opgeroepen tot hervorming surveillance op basis van principes zoals het verbieden gestuurd grootste collectie van internetcommunicatie.


Het is duidelijk dat de bedrijven zich zorgen over de impact die openbaringen door voormalig National Security Agency aannemer Edward Snowden heeft gehad op hun bedrijf - in het buitenland in het bijzonder. "Er was veel discussie over het belang van het geven van de wereldwijde burgerij comfort, het verzenden van berichten dat de Amerikaanse regering is het maken van veranderingen die de informatie van mensen te beschermen van over de hele wereld, zodat er meer vertrouwen in de bedrijven die een wereldwijd klantenbestand hebben base, "zei de deelnemer.


Ook op de vergadering waren ambtenaren van AT & T, Verizon en Comcast. Hun discussie spitste zich toe op de NSA's grootste inzameling van huisvuil telefoon tol logs, die een onderwerp van controverse sinds het programma werd onthuld in juni jongstleden door een lek van Snowden.


Obama is het gevolg van een toespraak vrijdag waarin hij zijn besluit over de toekomst van het NSA-programma's aan te kondigen geven.


Voorstanders van het beëindigen van het programma beweren vaak dat verzameling kan worden gedaan zonder het Congres het passeren van wetgeving om de telefoon bedrijven dwingen om de gegevens voor langere tijd vast te houden. Ze wijzen vaak op een regel Federal Communications Commission dat zegt vervoerders moet de facturatie administratie te voeren - gekozen nummers, lengte en tijd van de oproep - voor 18 maanden.


Ze legde beleidsambtenaren vrijdag dat steeds telefoon bedrijven wenden zich tot forfaitaire plannen, wat betekent dat ze niet deze gegevens bij te houden voor de facturering. Als een klant betaalt $ 100 per maand voor een vast aantal minuten, het maakt niet uit wie ze belt en waar zolang ze niet boven de limiet. Sommige plannen bieden onbeperkt bellen.


En vaak bedrijven kunnen geen tol verslagen van de inkomende gesprekken te houden, omdat de gegevens niet nodig zijn voor de facturering, buiten de naam van de vervoerder dat hun klant belde, die nodig is voor inter-carrier billing.


Dus de take-away, industrie ambtenaren zeggen, is dat een beroep op de FCC-regel zal niet genoeg zijn als de NSA wil dat de vervoerders om de uitgebreide datasets te houden. Maar nog belangrijker, zeggen ze, willen ze niet Congres opleggen mandaten om de gegevens langer bewaren dan ze al doen.


"We eindigen met allerlei geschillen risico's, privacyrisico's, hacking kwetsbaarheden," een executive vertelde The Washington Post. "Er is een enorme kosten die betrokken zijn in slechts hen te beschermen. En, eerlijk, we gewoon niet willen doen."


Wetgevers die het einde van bulk collectie pleiten ook niet willen bewaarplicht mandaten. Zij stellen dat tot nu toe geen intelligentie officieel heeft aangeboden instanties waar die worden bewaard voor een periode langer dan de bedrijven zou hen normaal te houden "unieke waarde" heeft opgeleverd in het tegenwerken van een terroristisch complot.


"We hebben nog geen bewijs dat de bulk telefoongegevens verzameling programma ieder anderszins niet verkrijgbaar bewijs heeft geleverd, zie" Sens Ron Wyden (D-Ore.), Mark Udall (D-Colo.), en Martin Heinrich (DN.M .) zei in een brief aan Obama vorige week.