TOUR DU ALS

Samen trappen we ALS de wereld uit!

Naam: Evy Hendriks

Klas: ZT41A

Opleiding: Zorgtechniek

Vak: Burgerschap

Inhoudsopgave

  • Wat is het doel van Tour du ALS?
  • Hoe nationaal is de organisatie?
  • Aantal vrijwilligers.
  • Is het een oogwinst organisatie?
  • Bekende personen en ambassadeurs van Tour du ALS.
  • Wat betekent deze organisatie voor onze maatschappij?
  • Wie komt er in aanmerking voor het werk van Tour du ALS?
  • activiteiten van Tour du ALS.
  • Steun bieden.
  • Meer weten.

Wat is het doel van Tour du ALS?

Tour du ALS is een evenement dat wordt georganiseerd om steun te leveren aan het onderzoek naar het ontstaan van ALS. Zodat er straks de mogelijkheid is om tegenmiddelen tegen de ziekte te maken.


De ziekte ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) is een dodelijke aandoening in het zenuwstelsel en spierstelsel. Bij de aandoening komen de seintjes van het zenuwstelsel niet meer aan in de spieren. Doordat deze signalen niet meer aankomen, vallen de spieren uit. Hierdoor kunnen ALS patiënten door de tijd heen steeds minder zelf (als voorbeeld drinken en eten). De meeste ALS patienten sterven aan de gevolgen van het ophouden van de ademhalingsspieren.

Wat is ALS animatie

Hoe nationaal is de organisatie?

Tour du ALS is ondertussen uitgegroeid tot een groot evenement, waar iedereen het recht heeft om aan mee te doen. Het evenement is ontwikkeld door Stichting ALS Nederland, het idee is dus ontstaan in Nederland. Maar het evenement is voor iedereen op de wereld toegankelijk!

Aantal vrijwilligers

In 2015 telde het evenement maar liefst 450 deelnemers. Het evenement dat begon in 2012 met een tiental deelnemers, is nu uitgegroeid tot een heel groot evenement met honderden deelnemers.

Big image

Is het een oogwinst organisatie?

Stichting Tour du ALS laat zien wat ze doen en waarom ze het doen, om zo zuiver en betrouwbaar mogelijk in actie te kunnen komen onder toezicht van hun deelnemers, vrijwilligers, schenkers, partners en ALS patiënten en hun dierbaren.


Zodra er kosten gemaakt worden zijn dit kosten in de marge en worden deze gedragen door de deelnemers en partners. Wanneer het niet kostendekkend is, zal er alles aangedaan worden om het kostendekkend te krijgen. In bijzonder geval wordt de kostendekking waargemaakt door middel van maximaal 10% van de donaties. Geld dat geschonken wordt door partners voor steun ten nutte van een goed doel, wordt maximaal afgegeven aan dat goede doel.


Wanneer er een gift in natura gedaan wordt, wordt deze zoveel mogelijk toegevoegd aan de totale opbrengst of wordt het rechtstreeks gebruikt in het evenement. Partners hebben zo altijd de zekerheid dat hun giften maximaal worden besteed aan het juiste doel.


Tour du ALS wil volledig zuiver zijn door de jaarverslagen voor iedereen toegankelijk te maken. De deelnemers willen ze ook niet op kosten jagen. Er zijn weinig dingen verplicht aan Tour du ALS. De deelnemers zijn alleen maar verplicht om het inschrijfgeld te betalen en het wielertenue te dragen welk aan hun is gegeven door de stichting. Het geld voor dit tenue is inbegrepen in het inschrijfgeld.

Bekende personen en ambassadeurs van Tour du ALS

Wat betekent deze organisatie voor onze maatschappij?

Tour du ALS maakt het mogelijk om onderzoek naar het ontstaan van de dodelijke aandoening ALS waar te maken. Door onderzoek kan er ontdekt worden waardoor ALS ontstaat en kan er zo een tegenmiddel tegen de ziekte worden uitgevonden, zodat we ALS de wereld uit kunnen trappen!

Wie komt er in aanmerking voor het werk van Tour du ALS?

Tour du ALS is opgericht voor mensen die aan de dodelijke aandoening ALS leiden. Tour du ALS is er ook voor gemaakt voor dierbaren die iemand zijn verloren aan de ziekte, zodat er ook steun is voor de achtergebleven mensen.

Welke activiteiten doet de organisatie voor mensen?

Naast het deelnemen aan Tour du ALS, organiseert de stichting ook nog clinics waaraan je kunt deelnemen, ter voorbereiding aan de fietstocht over de Mont Ventoux. Tevens informeren ze je ook over de belangrijke zaken zoals de voeding, materiaal, lichaamsgewicht en hartslag trainingszones.

steun bieden

Wil jij ook helpen ALS de wereld uit te trappen? Zo kun je steun bieden!

Deelnemen aan Tour du ALS:

Als deelnemer ga jij de Mont Ventoux beklimmen! Dit kan wandelend, fietsend of rennend. Hiermee haal je geld op voor het goede doel! Wil je deelnemer worden? Klik dan op onderstaande button: inschrijven als deelnemer.


Vrijwilliger worden

Wil jij ook je steentje bijdrage? Dan kun je vrijwilliger worden! Zo help jij dat het evenement op rolletjes verloopt! Wil je vrijwilliger worden? Klik dan op onderstaande button: inschrijven als vrijwilliger.


Donatie doen

Ook kun je een gift doen. Hiermee geef je geld aan de stichting, waarvan zij dan het evenement kunnen organiseren. Wil je een donatie doen? Klik dan op onderstaande button: donatie doen.

Meer weten? Ga naar http://tourduals.nl