Toeristisch Antwerpen Arrangement

Plaza Hotel

Wilt u er even een weekend tussenuit?

Het Plaza Hotel te Antwerpen heeft het volgende arrangement beschikbaar:
Toeristisch Antwerpen.

Dit arrangement biedt een overnachting aan in een Superior kamer inclusief ontbijt en nog heel veel andere dingen!


Boek Toeristisch Antwerpen en krijg het ultieme vakantiegevoel.

Dit voor € 93.00 per persoon of €185 voor 2 personen!


Het arrangement:

- Overnachting Plaza Hotel inclusief ontbijt in een Superior kamer met uitzicht.


- Stadsplattegrond met een looproute die u langs diverse historische gebouwen en pleinen voert.


- Gratis Wifi beschikbaar in het hele hotel.


- Driegangen diner inclusief wijnen bij één van de beste restaurants in Antwerpen. De taxirit heen is inbegrepen.


- Sluit de avond feestelijk af met een heerlijk drankje naar keuze in onze Victoria bar.

Stadsplattegrond met looproute en informatie

U ontvangt een stadsplattegrond met daarop de volgende looproute.


Looproute:


Centraal station

De looproute begint bij het Plaza Hotel, u gaat rechts het hotel uit en loopt tot aan het kruispunt, bij het kruispunt slaat u rechtsaf en loopt tot aan de stoplichten. Sla linksaf af richting de Simonstraat. Loop voor 5/10 minuten rechtdoor, na deze 5/10 minuten ziet u aan de rechterkant het Centraal station. Het stationsgebouw is een historisch pand uit 1899, dit pand bestaat uit steen en een stalen perronoverkapping, de verdere textuur van het gebouw is erg bijzonder, met name de eclectische stijl.

In het Centraal station neemt u de uitgang Meir , u loopt de Keyserlei op en loopt alsmaar rechtdoor, als u eenmaal het kruispunt bent overgestoken loopt u op de Meir en ziet u na ongeveer 5 minuten de Stadsfeestzaal aan de linkerkant.

Stadsfeestzaal

Het gebouw deed tot 1907 dienst voor alle mogelijke festiviteiten . Het was het toneel van het jaarlijkse eindejaarsbal, de boekenbeurs en van diverse diploma-uitreikingen. In 1983 werd het gebouw integraal geklasseerd als monument.

Na een brand is deze helemaal gerestaureerd in de oude glorie. Na het bezoek aan de Stadsfeestzaal loopt u verder rechtdoor op de Meir, na een paar meter lopen ziet u aan uw linkerzijde het Koninklijk paleis.

Koninklijk paleis

Het Koninklijk paleis is een gebouw op de hoek van de Meir en de Wapper, dit pand is uit de 18e eeuw. In 1811 werd het door Napoleon in empirestijl opgesmukt. Na de omwenteling van 1830 werd het paleis in gebruik genomen door het nieuwe Belgische koningshuis. Leopold II liet het paleis verfraaien met o.a. de grote spiegelzaal en de verbindingsgalerij tussen de twee zijvleugels. In 1969 kwam het gebouw in handen van het ministerie van Cultuur, sinds 2004 draagt erfgoed Vlaanderen de verantwoordelijkheid voor het paleis. De eerste verdieping heeft nu een museumfunctie , waardoor u het paleis als monument kan bezoeken. Op de begane grond is er een winkel van The chocolate line en een koffie-thee huis. Bij 'The chocolate line' kunt u in de kleine achterkeuken zien hoe chocolade wordt gemaakt.

Na het bezoek aan het Koninklijk Paleis loopt u verder rechtdoor. Bij de verkeerslichten steekt u over en gaat u naar links voorbij de ingang van het KBC-gebouw, lokaal bekend als de Boerentoren. We zijn nu op de Schoenmarkt, links ziet u de kapel van Onze-Lieve-Vrouw-van-Toevlucht en daarnaast het voormalig Bischoppelijk paleis. U loopt verder rechtdoor en komt op de Groenplaats terecht. U slaat het kleine zijstraatje in links boven in de hoek en loopt rechtdoor, na een paar meter ziet u aan uw rechterzijde de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal.

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Deze prachtige gotische kathedraal is met zijn 123 meter hoge toren het zinnebeeld van Antwerpen. De bouw is begonnen in 1352 en de werken zouden ruim 170 jaar in beslag nemen alvorens de kerk in zijn huidige vorm voltooid was. In het interieur zijn beeldschone schilderijen te vinden van Rubens.

Op de grote markt loopt u helemaal rechtdoor totdat we uitkomen bij de haven, hier slaat u rechtsaf naar de Jordaenskaai. U loopt rechtdoor en ziet een historische burcht voor u. Dit is het Steen.

Het Steen

Het Steen, het oudste bewaarde gebouw van Antwerpen, werd gebouwd tussen 1200 en 1225 en werd destijds de Antwerpse burcht genoemd. Binnen de Burcht bevonden zich belangrijke instellingen zoals de Vierschaar (de voormalige rechtbank), de Sint-Walburgiskerk, het Reuzenhuis, het Steen, de Werf en de Vismarkt. Rond 1520, ten tijde van Karel V , werd de burcht grondig verbouwd en noemde men het voortaan "'s-Heeren Steen". In 1549 schonk Karel V het gebouw aan de stad, die het tot 1828 in eigendom had. Van 1303 tot 1823 werd het gebouw als gevangenis gebruikt, daarna diende het als tehuis voor invalide soldaten. Nadat de overheid het gebouw in 1827 had opgeëist, werd het een jaar later aan een houtzager verkocht. In 1842 kocht de stad het gebouw echter weer terug. Een groot deel van de burcht werd in de jaren 1880 afgebroken toen men de kades recht trok en de Schelde verbreedde. Het overgebleven gebouw werd hierna simpelweg "Het Steen" genoemd.

Nadat u het Steen heeft bezocht loopt u rechtdoor naar de oplopende pier, eenmaal bovenaan de pier loopt u tot het eind waar het Zuiderterras zich bevindt, dit restaurant ligt op één van de mooiste plekken, uitkijkend op de Schelde. Geniet hier van het prachtige uitzicht!

Als u na deze wandeling zelf nog even de stad wilt ontdekken. En niet wilt teruglopen naar het Plaza hotel dan kan u met tram 15 richting Boechout vanaf de Groenplaats weer terug naar de Charlottalei. Dit kost u €1.30.

Het driegangen diner bij het Dock's Café.

In het Dock's café gaat u om 19:00u aan tafel. Een taxi haalt u om 18:45u op bij het Plaza Hotel.
_________________________________________
Voorgerecht
Ceasar salad: Bresse kip, broodcroutons, olijfolie, ei, ansjovisfilet
Wijn: Cheverny (Chardonnay, Sauvignon) - Domaine du Moulin - Loire

***
Hoofdgerecht
Lamsbout met groentengratin 'Bayaldi', lichte jus met tomaat en rozemarijn
saus
Wijn: Via Edetana - Edetària - Terra Alta - España

***

Dessert
Witte chocolademousse met sinaasappel, gedroogde vruchten en meringue

Plaza Hotel, experience the personal touch in Antwerp!

Charlottalei 49

B-2018 Antwerpen


Tel: +32(0)3 287 287 0

book@plaza.be