Mijn SWOT

Marjolein 's Swot analyse media ontwikkeling

Swot

Strengths


Sociaal

Ik wil er voor zorgen dat ik sociaal overkom op mensen. En hier ga ik de komende tijden aan werken door kleine sociale vaardigheden in het dagelijkse leven meer te gebruiken. Bijvoorbeeld bij de kassa even een praatje maken.

Ondernemend

Ik zou graag freelance werk willen doen, in de media. Het komende jaar ga ik hier aan werken. Ik ga via internet opzoek naar opdrachten die ik zelf kan gaan doen. Bijvoorbeeld via een website waar iemand een manager zoekt voor een opdracht bijvoorbeeld voor school dat ik diegene dan kan helpen om zo hoger op te komen en ervaring op te doen.

Workaholic

Ik ga de komende 2 weken weer hard opzoek naar een nieuwe bijbaan. Hierdoor leer ik om hard door te werken, en zo kan ik later ook harder door werken in de realiteit.


Weaknesses


Plannen

Ik ga de aankomende 3 maanden elke dag plannen en elke dag in mijn agenda kijken. Ik ga op meerdere manieren planningen en agenda's bijhouden. Bijvoorbeeld via mijn ipad maar ook schriftelijk.

Onzeker

De komende 2 weken ga ik mijn eigen karakter meer tonen aan anderen. Ik ga aan meer vreemden voor mij opener praten. En zorg ervoor dat ik meer zelfvertrouwen heb.

Ochtendhumeur

ik sta vroeg op om er voor te zorgen dat ik rustig aan kan doen. Dan heb ik minder kans op een ochtendhumeur. Hiermee start ik direct morgen.


Opportunities


Scholing

De komende 2,5 jaar wil ik mijn opleiding gaan halen. Ik wil mijn vaardigheden zoals rekenen Nederlands en Engels ook verbeteren. Dit zijn belangrijke vaardigheden die je voor altijd nodig hebt.

Stages

Tijdens mijn stage wil ik zoveel mogelijk netwerken opbouwen, en er misschien wel een baan aan overhouden.

Reizen

Aankomende zomer wil ik een reis gaan maken door Australië. Hierdoor leer ik mijzelf goed kennen en zorg ik ervoor dat ik meer aan kan in het dagelijkse leven. Maar ook dat ik volwassener wordt en meer zelfvertrouwen krijg.


Threats


Ziekte

Door goed en gezond te blijven eten. Sporten is ook belangrijk. Hier ga ik volgende week direct mee beginnen.

Crisis

Zuinig leven goedkope boodschappen en lichten en kachel zo min mogelijk aan. Hiermee start ik vandaag ik vind het belangrijk dat ik meer geld kan uitgeven aan investeringen in de toekomst bijvoorbeeld scholing maar ook belangrijke uitgaven.

Mensen

Ik wil proberen om meer vertrouwen te krijgen in de mens.

Hier start ik vandaag mee. Ik ga proberen om mensen minder te beoordelen als ik ze voor het eerst zie.

Tips en tops van medestudenten: