Ik en alles om mij heen

Dilara.Gayretli

Big image

DoelenIk zou verschrikkelijk hard mijn best doen voor de doelen in mijn leven. Mijn hele leven zou ik kunnen offeren voor de dingen die ik wil doen en dingen die ga doen. Een van de dingen die ik wil doen is veranderen , ik zou niet de hele wereld kunnen veranderen maar wel het kleine stukje om mij heen.


Als ik 16 ben zou ik graag een scooter willen hebben <3 . Dan hoef ik me niet elke ochtend zo te haasten.


Ik zou als ik 25 ben graag wat aan de maatschappij wat bij willen leveren. Ik leef tenslotte niet alleen voor mezelf. Iets betekenen voor anderen en mensen helpen.

Als ik dood ben zou ik graag herinnerd willen worden als iemand die iets heeft kunnen veranderen , voor de eerlijk heeft gewerkt en als een goed mens. Eerlijk gezegd wil ik niet hierover nadenken . .


Ik zou door willen geven aan mijn kleinkinderen dat ze alles moeten doen wat ze willen doen. Ze moeten in het nu leven in plaats van de hele tijd naar de toekomst te kijken. Zodat ze later geen kruimeltje spijt krijgen van wat ze niet hebben kunnen doen.

Problemen

Problemen

Als ik iets niet zelf kan oplossen en wat heel erg tegenzit probeer ik meestal positief te kijken naar het onderwerp of vanuit een ander perspectief. Ik had ooit ergens gelezen dat het als een soort therapie werkt als je je problemen aan een karakter vastbindt die niet bestaat , je maakt dan een soort verhaal en kijk je als een 3e persoon naar de gebeurtenis.

Vriendschap

Vriendschap betekent voor mij veel , iets waarop je kan vertrouwen in alle tijden. Een vriendin , je familie of gewoon een muzieknummer of een boek. Een ding waar je je zelf kunt zijn. Je kan met alles vriendschap houden wat mij betreft.

Big image

Shh , it's okay..

Positief

Ik heb niet iemand in mijn hoofd waarbij ik zeg : ‘’ Ja ! .. is een groot voorbeeld voor mij . ’’

Ik heb meer met ‘ soort ’ mensen. Bijvoorbeeld mijn moeder , ze is een hele sterke vrouw die veel heeft meegemaakt. Ze heeft altijd vertrouwen in mij. Ze staat altijd aan een zijlijn en roept dan ‘’ Zet hem op , meid ! ’’. Ik neem voorbeeld aan mensen die veel dingen hebben meegemaakt en nog sterk kunnen zijn. Als ik iets slechts meemaak dan kan ik tegen mezelf zeggen dat er mensen zijn met grotere problemen en die er ook uit zijn gekomen
Big image

Ik

Ik hoor vaak dat ik goed ben in praten en troosten.


Ik zou meer tijd kunnen nemen voor mijn familie. Het is nogal drukjes de laatste tijd.


Ik zou graag georganiseerder willen worden. Ik ben echt een rommelkont.


Ik denk dat ik altijd mezelf bent. Ik ga me niet voordoen als iemand anders.


Al zeg ik het zelf vind ik dat ik een doorzetter ben. Net als mijn achternaam Gayretli – doorzetter-. Ik wil en ga dit jaar ook doorzetten. Zodat ik volgend jaar weer in Havo 4 zit en de vakken die ik stom vindt uit mijn pakket kan gaan kieperen.


Horen , doen , leren is mijn stijl. Eerst hoor ik , dan doe ik en dan leer ik van mijn fouten.


Ik ben graag in de avond alleen. Voordat ik ga slapen heb ik meestal mijn oortjes al in en luister dan naar rustige muziek. Even alles op een rijtje zet wat ik de hele dag heb meegemaakt , wat ik voor de dag erna moet doen.

Big image

Gevoel

Eigenlijk weet ik niet wat intuïtie is , ik neem aan dat het zoiets is dat je een keuze maakt en dat het goed voelt. Als ik op een punt sta van kiezen van iets waar ik helemaal niets van af weet ga ik meestal uit op m’n gevoel.


Vrede ..? Al zit je op de fiets en je hebt een glimlach op je mond dan zorgt dat ervoor dat andere mensen die naar je kijken ook naar jou toe gaan glimlachen. Al deze kleine dingen worden groot , hoe meer mensen hoe beter. Alleen al een glimlach kan voor vrede zorgen. Als we denken dat een moslim gaat lachen tegenover een christen , heb je toch al een warm gevoel van binnen?


Vrijheid heeft vele betekenissen. Je hebt de vrijheid om te kiezen tussen een aardbei en een banaan. Je hebt de vrijheid om te doen wat jij leuk vindt zonder dat iemand het kan gaan beperken. Vrijheid is voor mij dat iedereen persoonlijk kan kiezen wat hij/zij wilt doen.

Big image

Toekomst

Mijn wensen zijn eigenlijk ook mijn toekomst. Mijn wensen zijn ook mijn doelen en ik werk eigenlijk voor mijn doelen. Dus dan is het ook logisch dat mijn toekomst bestaat uit m’n doelen.


Ik zou willen dat er een wereld bestond waar geen oorlog zou zijn. Dat er overal kinderen aan het lachen zijn. Kinderen horen niet te huilen , zij horen te lachen! Ik zou ook willen dat iedereen twee keer moest nadenken over wat er uit zijn mond komt. Maar ik weet dat dit een utopie is , want er zal altijd weer een paar mensen zijn die onrust veroorzaken. En het klinkt te goed om waar te zijn . .


Ach er zullen vast weer dunnere mobieltjes uitkomen over 25 jaar. Misschien doen robots het huishoudelijke werk. Misschien komt er wel een soort chip waar alle informatie wat je nodig hebt opstaat en als je de chip in je lichaam laat zetten dat je daadwerkelijk ook alles onthoud.

Familie

In mijn familie gaat iedereen zijn eigen gang. Papa werkt en mama zorgt voor ons. De kinderen gaan naar school. Mijn familie staat meer een beetje in het achtergrond. Ze zijn er altijd voor mij en respecteren mijn keuzes. Ze willen natuurlijk als alle andere ouders het beste voor hun kind. Maar laten mijn gang gaan als ik maar binnen de ‘ veilige ’ muren ben.

Big image