keulen

excursie graaf engelbrecht

KEULEN

inleiding

Friday, March 15th 2013 at 12am-11:45pm

Keulen, Germany

Cologne, NRW

-Keulen: duits: Köln is een stadsdiscrict en metropool in duitsland, in de deelstaat noordrijn - westwafel, gelegen aan de rijn bij kmr 688, ten noorden van bonn en ten zuiden van neuss en fdusseldorf. Keulen is met 1.017.155 inwoners de vierde stad van duitsland en de grootste van Noordrijn-Westfalen. In de agglomeratie wonen ongeveer 2.500.000 mensen. Keulen is de hoofdstad van het regierungsbezirk keulen en de officieuze hoofdstad van het rijnland.De geschiedenis van de stad gaat meer dan 2000 jaar terug. Keulen speelde vanaf de middeleeuwen een belangrijke rol in kerk en politiek. Vroeger was het onderdeel van keurvorstendom keur- keulen.De stad is beroemd om zijn rijke geschiedenis, het culturele en architecturale erfgoed en een aantal grote en internationale evenementen, zoals het carnaval en de handelbeurzen Keulen beschikt tevens over een universiteit, een van de oudste van Europa, en over een luchthaven, die het deelt met bonn.
Big image

Altstadt

Het leukste en meest historische gedeelte van Keulen is tevens de oudste wijk van de stad, Dit gebied valt onder de naam Altstadt of oude stad. Hier vind je bijvoorbeeld rondom de Dom een heerlijk stuk voetgangersgebied. Veel winkels, terrasjes en restaurants brengen veel gezelligheid met zich mee. De smalle straatjes waarvan sommige met keien geplaveid geven de stad het historische gevoel. Er zijn verschillende musea te ontdekken zoals het Romeins-Germaans Museum of het Ludwig Museum. In dit stuk van Keulen liggen de Alter Markt en Heumarkt. Op de Alter Markt wordt elk jaar de zeer bekende en geroemde kerstmarkt van Keulen georganiseerd.
Big image

Rathaus

Het prachtige Rathaus (stadhuis) van Keulen is met recht een historisch stadhuis te noemen. De torens zijn namelijk al gebouwd tussen 1407-1414 en voor die tijd heuse wolkenkrabbers. Het schitterende stadhuis bestaat uit drie delen. Het gemeentehuis, Spaans gebouw en het Pretorium. Het Pretorium bevat ruïnes met resten van Romeinse gebouwen. Je vind deze onder het Rathaus.
Big image

Schildergasse

Hier zijn de straten wat breder en is het winkelaanbod juist veel specifieker.  De Schildergasse vormt samen met de Hohe strasse de hoofdwikelstraat van Keulen.
Big image

Ehrenstrasse

Wie de grote drukte wil ontsnappen, komt als snel terecht op de Breite strasse die overgaat in de Ehrenstrasse. Hier zijn de straten wat breder en is het winkelaanbod juist veel specifieker. 

leuke locaties

-das bierhaus- vintage- die halle- filippo nisi