VACANTA

La ce sa te astepti de la Vacanta

Atunci cand te dai jos pentru prima oara dintr-un avion, in prima ta aventura turistica, exista o multime de lucruri pe care cu siguranta nu le cunosti despre lumea larga, insa cu siguranta stii foarte multe despre locul din care tocmai ai plecat.


Acest lucru este periculos si te poate face sa comiti o multime de greseli. Poate de asemenea insemna faptul ca mintea ta nu este inca pregatita pentru noi experiente si feluri de a fi. Pe www.NeptunCazare.ro am gasit oportunitati foarte bune de a ne petrece vacanta de vara la mare, pe litoralul romanesc, insa in acelasi timp ne-am gandit ca ne-ar prinde bine si o experienta undeva in strainatate.


Pentru ca experienta ta din vacanta sa fie una din ce in ce mai pozitiva, iti sugerez sa urmaresti urmatoarele ponturi:


a.) Nu te astepta ca lucrurile sa fie la fel ca acasa.

b.) Calatoreste cu ochii bine deschisi.

c.) Fii deschis la a invata lucruri noi.

d.) Nu judeca, in loc spune "Nu-i asa ca e interesant? Spune-mi mai multe."

e.) Invata cuvintele de baza ale limbii locale. Foloseste-le frecvent. Acesta este cel mai bun mod de a arata respectul, de a dobori bariere si de a incepe conversatia.

f.) Manierele sunt universale, asa ca foloseste-le.

g.) Nu tipa la alte persoane, nu sunt surzi, pur si simplu nu te pot intelege.

h.) NICIODATA nu te plange ca oamenii din tara pe care o vizitezi nu vorbesc engleza. Aminteste-ti unde te afli.

i.) Negociaza, este o parte asteptata a tranzactiei.

j.) Nu negocia prea mult. 50 de centi nu inseamna prea mult pentru tine, dar poate insemna foarte mult pentru respectivul vanzator.

k.) Respecta obiceiurile locale. Nu este dupa tine, tu esti vizitatorul.

l.) Petrece. Distreaza-te, insa nu duce totul la extrem.

m.) Lasa o buna impresie legata de cultura ta in tarile pe care le vizitezi.

n.) Incearca sa ai parte de aventura pe carari nebatute, insa bucura-te si de atractiile turistice ale zonei insa incearca sa le contextualizezi.

o.) Nu te crede super cool pentru faptul ca ai vizitat 58 de tari cu un buget de numai 25 de dolari pe zi si tot ceea ce faci este sa ocolesti caile traditionale de a face turism ca un calator hard core.

p.) Sa calatoresti cu stil este in concordanta cu valorile tale si ti se potriveste din punct de vedere al intereselor tale si al lucrurilor care iti plac. Ignora opinia oricui altcuiva.

q.) Incepe sa calatoresti de cand esti tanar.

r.) Nu-i asculta pe cei care incearca sa iti distruga visele spunandu-ti ca nu iti poti trai fanteziile si ca ar trebui sa te conformezi.

s.) Incearca mancarea stradala. Nu vei muri. De fapt, exista o multime de motive pentru care ar trebui sa incerci preparatele vanzatorilor ambulanti.

t.) Incearca diverse mancaruri locale. Scapa de obiceiurile occidentale.

u.) Este ok sa te simti inconfortabil, asa vei creste.

v.) Fii flexibil/a, este cea mai buna modalitate de a te adapta.


Big image