Adam waar ben je?

Afwezige mannen/vaders in kerk en geloofsoverdracht

Kerkenraden en de plaats en rol van de man

Is het hebben van een taak in de kerk of in de geloofsoverdracht alleen een taak voor vrouwen/moeders of hebben mannen/ vaders ook een rol? In deze regio lijkt het er op dat (veel?) mannen het af laten weten. De man houdt zich vooral bezig met de 'kost verdienen' en al wat daar buiten valt is voor de vrouw of vrouwen in de gemeente. Komt dat omdat er geen ruimte is in onze gemeenten voor 'stoere' mannen, die liever gaan vissen of huis verbouwen of zijn de aandacht en de activiteiten van gemeenten daar niet op ingesteld? Is de situatie elders net zo? Hoe gaan kerkenraden in het contact - als er al contact is- met deze mannen daar mee om? Zijn ze op andere wijzen te betrekken? Dit zijn boeiende vragen, waarover we gaan nadenken tijdens de jaarlijkse bijeenkomst voor ambtsdragers en overige belangstellenden onder leiding van dr. Sjaak van den Berg uit Groningen.

Adam waar ben je?

Thursday, June 4th, 7:30pm

de Wingerd in Tholen, Nieuwe pad 1

Agenda

19.30 uur Inloop met koffie/thee

19.45 uur Opening door ds. Maarten Post uit Stavenisse

20.00 uur Inleiding door dr. Sjaak van den Berg over het thema 'Omgaan met afwezige mannen/vaders in kerk en geloofsoverdracht'.

21.00 uur Pauze

21.15 uur (Plenaire) bespreking van het thema / vragenmoment

21.45 uur Afsluiting

22.00 uur Frisdrankmoment


Van de bezoekende kerkenraadsleden, etc. /deelnemende kerkenraden wordt een kleine vrijwillige financiële bijdrage gevraagd ter bestrijding van de onkosten.