Flyer 1

Reflecties

REFLECTIE TRAINING 1

Tijdens de eerste training hebben we een hoop gedaan en geleerd. Ten eerste wil ik zeggen dat ik het een hele leuke training vond. Ik vond het een leuke training omdat, het zo anders was als andere trainingen, dit zal ik dus ook niet snel vergeten. Ik vind het fijn om de kennismaking klassikaal te doen, ook vond ik het fijn dat de trainer naar onze leerdoelen vroeg en deze heeft opgeschreven, zo weet je dat de trainer je probeert te helpen om je leerdoel waar te maken. Ik vond de marshmallow challenge een leuk idee. Ik zat in een groep met alleen maar meisjes en we wilden natuurlijk winnen. Myrna kwam met een idee en de rest vond dit prima, dus we zijn vrij snel begonnen met het bouwen. Het idee was goed, maar uiteindelijk viel onze toren in elkaar. Tijdens deze opdracht hebben we goed samengewerkt en ook heeft iedereen goed geholpen.

REFLECTIE TRAINING 3

We zijn tijdens deze training aan de slag gegaan met het BOB model, dit werd eerst uitgelegd door de trainer. Na de uitleg zijn we in groepen gaan zitten. De eerste opdracht was om te bepalen of er wel of geen kledingvoorschriften moesten komen. Dit werd eerst in kleine groepen besproken, daarna werd in een grote groep een besluit genomen, dit bleek uiteindelijk heel erg moeilijk. Ik heb in deze ronde niet bij het overleg gezeten maar de anderen geobserveerd. Ik vond dat het moeilijk was om zo'n besluit te nemen omdat, iedereen van huis uit natuurlijk andere waarden en normen mee krijgt. Wat de een normaal vindt, vind de ander niet kunnen. Er werd besloten om een middenweg te nemen, de dingen die iedereen niet vond kunnen werden ingevoerd en de rest werd een andere keer besproken. De tweede opdracht was een besluit nemen wie er als eerste en als laatste ontslagen moest worden, eerst maakte iedereen individueel een keuze. Daarna werd in de groep de keuze van iedereen besproken, we waren het vrij snel eens meestal lag de keuze dicht bij elkaar en soms dachten mensen door de argumenten van anderen, dat de keuze van de ander inderdaad beter was. ik vind dat ik tijdens dit overleg goed heb meegedaan, ik heb namelijk duidelijk mijn mening laten horen en hiervoor ook argumenten gegeven.

REFLECTIE TRAINING 4

We zijn tijdens deze training aan de slag gegaan met de Roos van Leary. Deze werd door de trainer goed uitgelegd aan de hand van voorbeelden. Na deze uitleg zijn we in groepen gaan zitten, het was de bedoeling dat iedere groep een ontwerp zou maken van het nieuwe schoolgebouw, dit is bij ons goed gelukt, ik denk dat iedereen het eens was met wat uiteindelijk op papier stond. Meestal kwam iemand met een idee en vond de rest van de groep dit goed. Tijdens het overleg met de andere groepen merkte ik dat ik wat meer teruggetrokken was, dit omdat mensen met veel ideeën komen en ik niet een persoon ben die ook van alles gaat roepen. Ik zeg wel als ik het ergens wel of niet mee eens ben. Het uiteindelijke ontwerp vond ik dan ook goed. Ik wil voor mezelf proberen me meer te laten horen in een grotere groep, dit is voor mij vaak moeilijk dit merk ik tijdens de training. Ik ga proberen om mijn eigen mening beter en duidelijker naar voren te latenkomen

REFLECTIE TRAINING 5

Afgelopen training hebben we alle modellen besproken, die tijdens de lessen aan bod zijn gekomen. Daarna hebben we twee keer een casus gespeeld. De eerste keer was ik een chauffeur bij het bedrijf namelijk Meesman ,de tweede keer was ik observator. Ik vond het een leerzame les, nu kon je goed zien hoe verschillende mensen reageerde op elkaar. Ik zelf vond het wel een vrij moeilijke casus, omdat iedereen natuurlijk de nieuwe vrachtwagen wilde. Ik had een goed standpunt om kans te maken op de nieuwe vrachtwagen, maar uiteindelijke kwamen mensen met betere argumenten en toen kon ik er mee leven als aan mijn vrachtwagen onderdelen gerepareerd werden. Tijdens de tweede keer merkte je dat de groep er een stuk moeilijker uitkwam, omdat iedereen bij zijn standpunt bleef. Uiteindelijk was dit dan ook een moeilijk verhaal, waar mensen zelfs persoonlijk naar elkaar uitvielen. Naomi kwam toen met een goeie vraag: wie zou je de vrachtwagen geven als je hem niet aan jezelf mocht geven? Zo kwam de groep toch een stuk verder in het proces, toen werd duidelijk welke dingen de chauffeurs nu echt belangrijk vonden. Van mezelf vind ik dat ik mezelf af en toe meer mag laten horen, in plaats van me terug trekken als het ingewikkelder wordt.

REFLECTIE TRAINING 6

De laatste training voor het assessment, hebben we eerst de verdeling van het assessment besproken. Daarna hebben we een korte casus geoefend en na de pauze hebben we een oefenassessment gedaan. Ik was tijdens beide casussen een keer voorzitter, bij de eerste casus was dit maar zeer kort. We moesten overleggen of er wel of geen reclassanten bij de Bijenkorf aan het werk gingen, we kwamen daar uiteindelijk goed uit als groep. Er werden afspraken gemaakt over het hoe en wat, ik vond dit vrij moeilijk omdat de meningen erg verdeeld waren. De tweede casus was ik ook een keer voorzitter, dit ging me een stuk beter af, omdat ik beter wist wat ik moest doen. Ik heb geprobeerd het als het assessment te zien. Steven kwam meteen toen ik voorzitter was al meteen met allerhande verwijten over een bepaald persoon, dit moest ik afhandelen. Ik heb tegen Steven gezegd dat ik het begreep, en dat we daar als groep uit moesten komen. Naomi probeerde me steeds in de reden te vallen, dit heb ik netjes opgelost door te zeggen 'sorry Naomi ik was aan het woord'. Ik vond dit de training waar ik het meest van geleerd heb, je kent nu alle modellen. Door het oefenassessment weet je goed hoe het assessment eruit zal zijn. Ik vond het fijn dat ik nu goed kon oefenen, dan ben ik toch wat rustiger als we dan het assessment hebben.