Estación Esperanza need help

Help ons helpen

Het ontstaan van de refugio Estación Esperanza:

Op een ochtend zag Ana aan het hekken van haar poort een zak hangen. Benieuwd nam ze een kijkje wat in de zak zat en wat vond ze? Een schattig klein hondje die bang en stilletjes jankte… Het hondje kreeg bij hen een gouden mandje en is er ook gebleven tot zijn laatste snik!

In het kleine dorpje waar Ana woonde, deed het al gauw de rond dat Ana hondjes opving en na een tijdje zat haar huisje vol. Sommigen brachten staathonden, sommigen hun eigen woefje die plots ongewenst was, … Allen waren het Ana’s lievelingen en ze kon geen nee zeggen…
Ana kreeg het idee om een refugio op te starten, zo zou ze nog meer hondjes kunnen redden en opvangen. Ze kreeg van de burgemeester toelating om een dodingstation om te bouwen tot een refugio.

Alles ging goed, er kwamen steeds meer honden, maar na een paar jaar werd ze zonder pardon op straat gezet door de burgemeester. Die wou van haar refugio terug een dodingstation maken, want dat bracht veel meer geld op…

Ze kreeg een nieuw stuk grond ter beschikking, maar wel op een plaats waar niemand zogezegd last van haar en de honden zou hebben. Het lag hoog in de bergen van Monachil bij Granada. Het was bijna niet te bereiken en het lag ver van de toeristen. Haar refugio moest helemaal opnieuw opgebouwd worden.

Tot op vandaag moeten ze water aanbrengen met hun jeep, elektriciteit hebben ze heel miniem. Ze hebben enkel 3 zonnepanelen die net genoeg elektriciteit geven als de dierenarts komt opereren….

Ana werkt er van ’s morgens vroeg tot het ’s avonds donker wordt. Haar broer verblijft dag en nacht hoog in de bergen, als oppas voor de hondjes.

Adopties zijn er weinig en overheidssteun krijgt ze niet.


De vriendenkring van Ana en Jesus : vrijwilligers uit Nederland en België helpen, u ook?

Rond eind Februari gaan er weer vrijwilligers naar Spanje om te helpen bij het asiel Estación Esperanza. Ze gaan samen met de eigenaars naar een dodingsstation om zwerfhondjes vrij te kopen die anders zullen sterven.
Mensen die willen helpen met de kosten om een arm zieltje vrij te kopen kunnen doneren en als dank zal de hond de naam van zijn "redder" krijgen.

Voor de honden die bij Ana en Jesus zullen verblijven hebben we dringend de volgende dingen nodig!! :

- medicatie - fleecedekentjes
- pipetten - grote halsbanden
- ontwormingstabletten - handdoekenAlles wat naar de hondjes in Spanje gaat wordt gefotografeerd ter plaatse. Alle foto's en namen komen online zodat u ziet dat uw donaties goed terechtkomen!