De ultieme Erfgoed-ervaring!

Fietsroute in combinatie ​met interactieve applicatie!

Big image

De ErfgoedFietsroute door Noord-Nederland!

Met de fietsroutes van Erfgoedpartners ga je langs één van de vele kostbare erfgoederen in de Noordelijke drie provincies. Je zult verstelt zijn hoe mooi Groningen, Friesland en Drenthe kunnen zijn!

Dit doe je niet alleen met de fiets of je vrienden.. Nee, hiervoor heb je een mobiele telefoon of tablet nodig of een goeie kaartlezer! Je download de applicatie, met de applicatie kun je verschillende fietsroutes langs alle erfgoederen en activiteiten door Groningen, Friesland en Drenthe downloaden.


Geen paniek voor de mensen zonder mobiele telefoon of tablet, de kaarten zijn ook los verkrijgbaar.


Je kunt een route kiezen van een uur, twee uur maar er zijn ook routes van drie uur. Bij het ene erfgoed kun je slechts kijken, bij de andere zijn ook activiteiten te doen. Zoals het broodbakken bij de Molen in Nienoord.

Wie is Erfgoedpartners?

De ErfgoedFietsroute is een onderdeel van Erfgoedpartners.

Erfgoedpartners is een slanke, daadkrachtige steuninstelling voor beheerders van cultureel erfgoed (overheden en culturele ondernemers) in de provincie Groningen. Erfgoedpartners wil het cultureel ondernemerschap in Groningen versterken door deskundigheid te bieden op het gebied van behoud en beheer van cultureel erfgoed, het presenteren en vermarkten van erfgoed. Dit gebeurt door uit te gaan van de kracht van de regio (inclusief de regionale identiteit) en de daar aanwezige culturele ondernemers.

Noord-Holland van boven