Apple vs Android

Android en Apple

Weet u niks over android en apple? Lees dan mee!


Android bestuurt je systeem van je mobiele telefoon of je tablet. OS zorgt ervoor dat alle elektronica in je telefoon of tablet met elkaar samenwerkt. Android staat op nummer 1 in het besturen voor je smartphone.

De enige concurrent van Android is Apple dat gebruikt word in de Iphone en de Ipad.


Apple's besturingssysteem (ios) bestuurt je systeem van je Iphone, Ipad en Ipod touch. Met IOS krijg je meteen al een verzameling apps die je elke dag gebruikt of maar een paar keer in een week (zelfde als bij Android).

Verschil qua techniek

Android is een relatief open besturingssysteem. Dat betekend dat ontwikkelaars, fabrikanten zelf met de software gaan werken en dat ze het naar hun eigen wens kunnen maken. Je hoeft niet perse de Google Play Store te downloaden om apps te instaleren. Deze kunnen ook via andere bronnen geïnstalleerd worden.


Apple's IOS is vergeleken met Android zeer gesloten omdat Apple alles zeer streng in de gaten houd. Dit kan een voordeel zijn maar ook een nadeel. Het voordeel zeer weinig malware in de apps maar de nadeel is dat je maar een beperkte keuze hebt, je kunt alleen apps uit de app store downloaden.

De kansen

De kansen voor apple zijn dat ze heel veel naamsbekendheid hebben waardoor mensen veel eerder een product van apple gaan kopen. Apple is een heel gebruiksvriendelijk product, dat kan de reden zijn dat mensen het eerder gaan kopen.


De kansen voor android zijn dat meer mensen android gebruiken dan apple. Uit testen is gebleken dat android beter is dan apple, dit kan een reden zijn dat mensen eerder een android toestel gaan kopen.

Bedreigingen

De bedreigingen voor Apple is Android maar ook andersom. Er zijn maar 2 besturingssystemen en dat zijn Apple en Android. Er is grote concurrentie tussen die 2. Apple verliest steeds meer marktaandeel aan Android, maar apple weet de schade goed te beperken. Dat komt vooral omdat mensen trouw blijven aan Apple ze zijn het gewend en stappen niet zomaar over, zelfs niet omdat Android goedkoper is.

De grootste bedreiging van Apple is waarschijnlijk dat hun besturingssysteem verouderd begint te raken (IOS).


De grootste bedreiging voor Android zijn de kwaadaardige Android apps. Uit onderzoek is gebleken dat eind 2012 nog 350.000 kwaadaardige waren te vinden en eind van het jaar 2013 zal het aantal stijgen naar een miljoen kwaadaardige apps! Als er niks aan zal worden gedaan zullen mensen gaan overstappen naar Apple omdat dat veel veiliger is. In de Apple store zijn er bijna geen kwaadaardige apps en dus veel veiliger

Mogelijkheden

De mogelijkheden zijn voor Apple om steeds meer klanten aan te trekken, dit doen ze om steeds ios te verbeteren en te updaten, ze verbeten steeds de gebruiksvriendelijkheid. Apple kan bijvoorbeeld ook meer reclame gaan maken (ze maken geen reclame op tv)


De mogelijkheden voor Android zijn om de google play store te verbeteren, er zijn veel kwaadaardige apps. In de toekomst zullen mensen overstappen naar Apple omdat die veiliger is. Alleen is dit makkelijker gezegd dan gedaan.