Ponudba teletine iz ekološke reje

Prav tako kot za nas, je tudi za živali primerna pravilna prehrana (prosta reja brez krmil, umetnih prehranskih dodatkov, vitaminov, antibiotikov,... Krma krav in telet sestoji iz paše, sena, pri teletih še sesanje materinega mleka,

Pri vzreji je pomembno, da so v stalni kondiciji in jim je omogočeno skozi celo leto, da se prosto gibljejo v svojem naravnem okolju. Gre za naravi prijazen in ekološki način vzreje živali.

Telečje meso ima mnoge prednosti, saj gre za meso telet starih 6 mesecev. Meso je izjemne kakovosti, mehko, polnega okusa, manj mastno in bogato s hranilnimi snovmi. Pozitivno vpliva na razvoj, saj je bogat vir beljakovin, mineralov, vitaminov, cinka in železa.

Teletina je primerna tako za pečenje v ponvi, peko na žaru, podpeko, dušenje, pripravo juh, omak, kot tudi zrezkov in steakov. Vsak del mesa je uporaben za najrazličnejše specialitete vaše kuhinje, bodisi za vsakdanjo uporabo ali posebne priložnosti. V prihajajočih prazničnih dneh privoščite sebi in svoji družini gurmansko izkušnjo s pripravo jedi iz prvovrstne teletine.

Big image

Cena : 9€/kg oz. 90€/paket[10kg]. Možnost tudi večjih paketov(manjših ne).

Paket sestoji iz :

  • 20% - hrbet + rebra
  • 20% - bočnik
  • 20% - pleče
  • 20% - zrezki
  • 20% - ostalo