Nieuwsbrief Hulp Bij NAH

Eerste uitgave 2016

Even een introductie

Beste lezers,


De eerste uitgave van de nieuwsbrief Hulp Bij NAH in 2016 is een feit. In deze nieuwsbrief wordt er een nieuw geïntroduceerde dienst besproken, een interview afgenomen met een van de bedenkers van deze dienst, en worden er nieuwe leden in de schijnwerpers gezet.


Veel leesplezier!

Nieuwe cursus Hulp Bij NAH

In januari 2016 wordt er in samenwerking met MaatNetwerk een unieke dienst geïntroduceerd genaamd: Hulp Bij NAH. Deze cursus is speciaal voor mannen van boven de 18 jaar oud, die een geliefde in hun warme kring hebben die minimaal één jaar geleden NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) hebben opgelopen. Het is de enige cursus in zijn soort in Nederland, een ware primeur voor de zorg!


Het is een maandelijkse cursus die gegeven wordt door een expert op het gebied van NAH. In de cursus wordt de theorie gecombineerd met de praktijk om cursisten te leren hoe zij moeten anticiperen op de veranderingen die NAH met zich teweeg brengt.


Inschrijven voor de cursus is vanaf heden mogelijk via www.hulpbijnah.wordpress.com.

Een woordje met een van de bedenkers van Hulp Bij NAH

Wij zijn op pad gegaan om een interview af te nemen met Jan van Veen, een van de oprichters van Hulp Bij NAH. Wij vroegen hem wat de reden was van het ontwikkelen van de dienst, en hoe het proces tot nu toe verlopen is.


Jan vertelde ons dat hij in het kader van een schoolproject samen met zijn projectgroep contact had opgenomen met MaatNetwerk om een nieuwe dienst te ontwikkelen.


Jan van Veen:

"Wij wisten d.m.v. een van onze connecties dat MaatNetwerk een zorginstelling is dat hulp biedt aan mensen die Niet Aangeboren Hersenletsel hebben. Het was ons opgevallen dat vaak de patiënten die een aandoening hebben geholpen worden, echter de warme kring rondom deze patiënten worden vaak vergeten.


Nu leek het ons een goed idee om juist wat voor die mensen te doen die vaak vergeten worden. Want wat mensen nog wel eens willen vergeten, is dat mensen die een bepaalde aandoening zoals NAH hebben, vaak veranderend gedrag vertonen ten opzichte van voor het oplopen van de aandoening.


Zodoende hebben wij contact opgenomen met MaatNetwerk om in samenwerking met hun een maandelijkse cursus te ontwikkelen die mensen leert om te gaan met de veranderingen die NAH bij iemand teweeg brengt.


Het proces is erg goed verlopen. In een aantal maanden tijd hebben wij het concept ontwikkeld, en de cursus zal in januari dit jaar nog gestart worden. Ook hebben wij een website ontwikkeld waarop mensen zich kunnen aanmelden voor de cursus. De website is begin dit jaar gelanceerd en is te vinden op www.hulpbijnah.wordpress.com."

Even voorstellen!

Deze maand hebben we er 2 nieuwe cursisten bij die we graag even in de schijnwerpers willen zetten. Ten eerste heeft Peter Jansen zich aangemeld voor de cursus Hulp Bij NAH. Peter is een 27 jarige man woonachtig in de omgeving van Nijmegen. In het dagelijkse leven is hij werkzaam als een accountant bij de Jong & Laan. Zijn hobby is voetballen en zijn grote passie is dan ook NEC Nijmegen.


Verder heeft ook Koos Klaassen zich aangemeld voor de cursus. Koos is een 24 jarige man woonachtig in de omgeving van Arnhem. In het dagelijkse leven is hij student aan Hogeschool Stenden te Leeuwarden, daar studeert hij Commerciële Economie. Zijn grote hobby is tennissen, iets wat hij zelf ook vaak doet.


Wij heten Peter en Koos van harte welkom bij Hulp Bij NAH!

Cursusdag januari Hulp Bij NAH

Wednesday, Jan. 20th, 6-9pm

Groeneweg

Groenlo, GE

Op 20 januari 2016 zal de eerste cursusdag van dit jaar plaatsvinden. De cursus begint om 18:00 en zal 3 uur in beslag nemen. Het adres is Groeneweg 2B te Groenlo. Er is een parkeerplaats aanwezig bij de locatie.

Hulp Bij NAH

Hulp Bij NAH is onderdeel van MaatNetwerk. Dit is een organisatie voor dienstverlening aan verschillende doelgroepen op het gebied van persoonlijke verzorging, individuele en groepsgerichte begeleiding.
Wilt u zich uitschrijven voor deze nieuwsbrief? Stuur dan een mail naar hulpbijnah@info.nu.