Dubbele doelgroepen

Alles wat je over dit onderwerp moet weten!

Webdesigners

Er zijn veel bedrijven die websites maken voor hun werk. De mensen die dit werk doen noemen we webdesigners. De webdesigners hebben natuurlijk iemand nodig waarvoor ze een website kunnen maken. De ene webdesigner zal goed zijn in het maken van websites voor bouwmarkten en de andere webdesigner is beter in het maken voor websites van een evenementenbureau.

Primaire doelgroep

De mensen waar een webdesigner een website voor maakt behoren tot de primaire doelgroep. Met een primaire doelgroep worden dus de opdrachtgevers van de webdesigner bedoelt.

Secundaire doelgroep.

Een website moet natuurlijk ook bezoekers aantrekken. De opdrachtgever wilt ook graag dat zijn website vaak wordt bezocht door hen. De webdesigner moet dus ook rekening houden met de wensen van de bezoekers van de site. Dit vormt de bezoekers tot de secundaire doelgroep.

Voorbeeld

Een webdesigner is op zoek naar werk en toevallig wilt een evenementenbureau graag een aparte website voor een nieuw evenement dat ze gaan organiseren. Ze maken aantekeningen van wat ze graag op de website willen hebben en geven dit aan de webdesigner. De doelgroep van de webdesigner is dus in eerste instantie het evenementen bureau; hij maakt de website namelijk voor hun.

De doelgroep van het evenementen bureau zijn jongeren van 18+, de webdesigner moet hier rekening mee houden dat de website toegankelijk is voor deze groep. Dit is de secundaire doelgroep van de webdesigner; hij moet de website dus ook aan hun wensen aanpassen.