Alfalfa waar te koop

Heeft Alfalfa bijwerkingen en nadelen?

Waar alfalfakiemen kopen?
1. Whole Foods

Whole Foods is een uitstekende keten om uw verse groenten te krijgen. U kunt een aantal kleine verpakkingen van The Sproutman Organic Alfalfa Sprouts in hun winkels vinden.
2. Walmart

Als je nergens anders iets kunt vinden, is Walmart een goede plek om te kijken. Ze zullen waarschijnlijk ook alfalfa kiemgroenten hebben.

Lees ook: 101+ Veganistische producten bij Walmart
3. Publix

In het geval Publix is de dichtstbijzijnde grote supermarkt bij uw huis, kunt u swing door daar voor uw alfalfa spruiten. Je vindt er waarschijnlijk kleine, voorgewassen verpakkingen met spruiten zoals deze.

Gebruik wel eerst de store locator om te zien of de spruiten verkrijgbaar zijn in de dichtstbijzijnde winkel.
4. Safeway

Hier is nog een plek waar je langs kunt gaan op je zoektocht naar spruiten. Safeway winkels hebben de neiging om het Wild About Sprouts Amazing Alfalfa merk te voeren.
5. Albertson's

Ga langs bij je plaatselijke Albertson's en je vindt er ook alfalfakiemen. Net als bij Safeway vindt u Wild About Sprouts Amazing Alfalfa daar in kleine verpakkingen van drie gram.
6. Verse Markt

Veel Fresh Market winkels hebben ook alfalfa kiemgroenten. Je vindt het waarschijnlijk in kleine doosjes van vier gram.

Wil je weten wat je nog meer moet kopen als je op pad bent? Print dan zeker onze veganistische boodschappenlijst voor beginners.
In welk gangpad liggen de Alfalfa Sprouts in de supermarkt?

Nu je weet waar je je alfalfakiemen moet kopen, is er nog een vraag die je moet beantwoorden: waar in de winkel kun je ze vinden?

Je vindt je alfalfakiemen in de versafdeling van de kruidenierswinkel. Ze moeten koel bewaard worden, dus liggen ze meestal in kleine plastic verpakkingen op verzonken en gekoelde schappen, en niet midden op de vloer.

Misschien vind je dit ook leuk: Waar vind je artisjokken in de supermarkt?
Inpakken

Zoals je kunt zien, zijn er genoeg opties om je alfalfakiemen te kopen. Je kunt ze echter niet bij elke winkel kopen - je moet naar een winkel met verse producten gaan.

Veel winkels hebben zelfs geen alfalfakiemen meer, vanwege een verhoogd risico op bacteriën in vergelijking met andere soorten producten. Met een beetje zoeken kun je ze echter nog wel vinden in een paar nationale ketens.Alfalfa, ook wel luzerne of Medicago sativa genoemd, wordt al jaren geteeld als voeder voor landbouwhuisdieren en vee. Het is een natuurlijke voedingsbron die zeer voedzaam is en perfect voor het voederen van vee. Alfalfa heeft een groot aantal voordelen voor de mens en wordt vaak gebruikt om babyvoeding te verrijken.

Alfalfazaden worden gebruikt om te kiemen, wat gemakkelijk thuis te doen is en een geweldige manier om te beginnen met het produceren van uw eigen verse salade en groenten. Ze hebben de neiging om binnen 7 dagen te kiemen en vereisen weinig aandacht om de groei van alfalfa kiemen te helpen. Wanneer alfalfa wordt gekiemd produceert het een aantal vitaminen en mineralen en is het een fantastische manier om je dagelijkse inname van voedingsstoffen te verhogen.
Zijn alfalfa zaden goed voor je?

Alfalfazaden zijn een fantastische bron van essentiële vitaminen en mineralen, waaronder calcium, vitamine C en de zeer belangrijke vitamine K. Vitamine K helpt bij de opbouw en het behoud van gezonde botten en is nodig voor de normale structuur van de botten. Het wordt vaak gebruikt om te helpen bij gezondheidsaandoeningen zoals een hoog cholesterolgehalte.
Manieren om alfalfa zaden te gebruiken

Alfalfakiemen kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om de voedingswaarde van een gezonde maaltijd te verhogen. Je kunt ze rauw eten (grondig wassen) of door gekookte groenten roeren.

Strooi ze over uw favoriete salades
Maak een open sandwich met roggebrood, avocado en alfalfakiemen
Roer door roerbakgroenten voor een gezonde roerbakschotel
Voeg toe aan uw favoriete broodbeleg samen met sla, tomaat en komkommer voor een geweldige manier om groenten toe te voegen aan elke maaltijd.

Hoe u thuis alfalfa zaden kunt ontkiemen

Doe 1 eetlepel alfalfa zaden op de bodem van een bakje of potje
Voeg ongeveer 2 centimeter water toe bovenop de zaden (genoeg om de zaden te bedekken)
Dek af met een kaasdoek en laat 8-12 uur weken gedurende de nacht
Giet het water af door de kaasdoek en vul aan met water voordat u het weer laat uitlekken
Zet de pot met alfalfazaadjes op een donkere, droge en warme plaats
Spoel de alfalfazaadjes/kiemen 3-5 dagen lang elke 8-12 uur totdat ze volledig gekiemd zijn
De alfalfakiemen zullen ongeveer 1 tot 2 centimeter lang worden. Zodra ze gekiemd zijn, kunt u ze in direct zonlicht zetten om de enzymen te activeren
Was ze grondig en bewaar ze 2-3 dagen in de koelkast.