John Coltrane

(Biografia)

"John Coltrane"

John William Coltrane (23 de setembre de 1926 – 17 de juliol de 1967, va morir a l'edat de 40 anys) va ser un saxofonista i un compositor nord-americà de jazz.

Encara que va estar en actiu ja abans de 1955, els seus millors anys van ser els que van de 1955 a 1967, període en el qual va donar una nova forma al jazz modern i va influir en generacions de músics. La quantitat d'enregistraments de Coltrane és sorprenent. En aquells dotze anys Coltrane va llançar unes cinquanta gravacions com a líder i en va aparéixer a dotzenes més dirigides per altres músics. Va morir de càncer de fetge a l'Hospital Huntington, Long Island (Nova York).

La llista de les 3 obres mes importants.

1-A Love Supreme: Dividida principalment en 3 parts que en realitat son 4, va ser grabada el 9 de decembre de 1964 al estudi de Rudy Van Gelder a Nova Jersey.

2-Blue Train: Original de Coltrane, que dona títol al seu segon disc com líder que va ser editat per Blue Note a finals 1957.

3-Giant Steps: Dona títol al seu disc de 1960, que es considera la seva gran primera obra mestra cap a la seva absoluta maduresa i un treball fonamental per entendre el saxòfon modern al jazz.

John Coltrane - Blue train