SISTEMES OPERATIUS

Linux, Windows i Apple

Linux

Linux és un sistema operatiu, compatible Unix. Dues característiques molt peculiars el diferencien de la resta de sistemes que podem trobar al mercat, la primera, és que és lliure, això vol dir que no hem de pagar cap tipus de llicència a cap casa desenvolupadora de programari per l'ús del mateix, la segona , és que el sistema ve acompanyat del codi font.

Les funcions principals d'aquest magnífic sistema operatiu són :

Sistema multitasca : A Linux és possible executar diversos programes alhora sense necessitat d'haver de parar l'execució de cada aplicació .

Sistema multiusuari : Diversos usuaris poden accedir a les aplicacions i recursos del sistema Linux al mateix temps. I , per descomptat, cada un d'ells pot executar diversos programes a la vegada ( multitasca ) .

Shells programables : Un shell connecta les ordres d'un usuari amb el Kernel de Linux ( el nucli del sistema ) , i en ser programables es pot modificar per adaptar-lo a les teves necessitats . Per exemple , és molt útil per realitzar processos en segon pla .

Independència de dispositius : Linux admet qualsevol tipus de dispositiu ( mòdems , impressores ) , gràcies a que cada un cop instal · lat un de nou , s'afegeix al Kernel l'enllaç o controlador necessari amb el dispositiu , fent que el nucli i l'enllaç es fusionin . Linux té una gran adaptabilitat i no es troba limitat com altres sistemes operatius .

Comunicacions : Linux és el sistema més flexible per poder connectar-se a qualsevol ordinador del món . Internet es va crear i desenvolupament dins del món d'Unix , i per tant Linux té les majors capacitats per navegar , ja que Unix i Linux són sistemes pràcticament idèntics . Amb Linux podrà muntar un servidor a casa sense haver de pagar les enormes quantitats de diners que demanen altres sistemas.


Windows

Windows 2000 és un sistema operatiu modern que s'executa en ordinadors personals d'escriptori i servidors d'alt nivell.

El 1981, que llavors era la companyia d'ordinadors més gran i poderosa del món produir PC d'IBM basada en el 8088. La PC venia equipada amb un sistema operatiu real de 16 bits, monousuari manejat mitjançant línies de comandes, anomenat MS-DOS 1.0 un sistema operatiu proporcionat per Microsoft, una petita companyia naixent, a la qual en aquest temps es coneixia principalment per la seva intèrpret de Basic que s'usava en sistemes 8088 i Z-80.

Windows 95, que salio en agosto del 1995 no elimino por completo a MS-DOS aunque si transfirió toda la funcione del DOS a la parte Windows. Juntos Windows y el nuevo MS- dos 7.0 contenían casi todas las funciones de un sistema operativo completo incluía memoria virtual, administración de procesos y multiprogramación. Sin Embargo Windows 95 no era un programa de 32 bits cabal.

Windows 98 liberado en junio del 1998, MS-DOS seguía presente (ahora en la versión 7.1 y ejecutando código de 16 bits. Aunque había migrado aun más funcionalidad de la parte de DOS a la parte Windows y ahora se usaba en forma estándar una organización de disco apropiada para discos mayores, en su interior Windows 98 no era muy diferente de Windows 95.

Windows Me fue lanzada en el ano del milenio como una modernización menor de Windows 98, aunque en ella se corregían algunos errores y se añadían unas cuantas funciones, en los aspectos internos era en esencia a Windows 98.

A finals dels anys 80, Microsoft es va adonar de construir un sistema operatiu modern de 32 bits sobre del MS-Dos de 16 bits, amb tots els seus defectes, potser no era la millor estratègia. La companyia recluto a David Cutler, un dels dissenyadors claus del sistema operatiu VMS De December perquè encapçalessin un equip que produís un sistema operatiu de 32 bits completament nou i compatible amb Windows, aquest nou sistema anomenat Windows NT (Windows Nova tecnologia).


Big image

Apple

Els ordinadors d'Apple tenen un sistema operatiu diferent i altres característiques que només estan disponibles a les Macs. El disseny del maquinari d'Apple, com l'iMac "tot en un", l'iMac original amb els seus colors brillants, i la gamma d'ordinadors portàtils, unifiquen la marca. A més, les noves característiques del sistema operatiu que integren l'ús d'un ordinador Mac, iPad, el telèfon o l'iPod amb iTunes d'Apple i la botiga d'aplicacions, proporcionen als clients una experiència d'Apple aerodinàmica.

Els ordinadors d'Apple són conegudes pels seus valors d'alt disseny. L'iMac original utilitzat com una joia, pels colors brillants de la seva carcassa. L'iMac "tot en un" ve en dues mides de pantalla, 21.5 "(54,61 cm) i 27.5 (69,85 cm), i té un cos d'alumini en lloc de la caixa blanca que també va ser distintiva d'Apple. És la computadorar "tot en un" original, la qual elimina la necessitat de torres i nombrosos cables. el MacBook Air pesa al voltant de 3 lliures (1,36 kg), el que ho fa l'ordinador portàtil més lleuger del mercat a partir de la data de publicació, i la caixa d'alumini distintiva de les versions de MacBook Pro garanteixen que la marca sigui reconeguda a tot arreu.

El 1984, Apple va presentar la primera versió de l'ordinador Macintosh, que va venir amb el sistema operatiu Mac OS inclòs. En aquest moment, se li coneixia com "Programari del sistema". Apple va presentar el seu Mac OS X, l'edició més recent, l'any 2001, amb diverses actualitzacions després d'aquest esdeveniment. Les ocomputadoras d'Apple es diferencien dels PC amb Windows en què la companyia que fabrica l'equip també fa el sistema operatiu. Apple assenyala que això assegura que el sistema operatiu Mac OS i el processador treballen en conjunt per oferir un rendiment sense problemes. Cada versió de Mac OS X té l'origen del seu nom en un felí gran, la vuitena versió, llançada al juliol de 2011, es diu Lion.


Big image