Wereldhavendagen

Vrijdag 5 t/m zondag 7 september

Programma Mariniersmuseum

Rotterdam is dit weekend het maritieme wereld centrum tijdens de Wereldhavendagen. Het Mariniersmuseum doet hier natuurlijk aan mee.


Zoals gebruikelijk is het museum zaterdag en zondag gratis geopend. In het museum maakt u kennis met de wereld van de moderne piraterij en de rol die het Korps Mariniers speelt in de beveiliging van de wereld zeeën.

Uiteraard zijn we alle dagen te vinden aan de Parkkade in het Mariniersdorp. In ons museum op locatie, laten we u kennismaken met een aantal bekende en onbekende activiteiten van ons museum:

Wat is er bij ons te doen in het museum op locatie aan de Parkkade bij de Euromast?

Raad het object
In onze tent aan de Parkkade lichten wij een mysterieus object uit. Wat is dit object? Waar wordt het voor gebruikt? Ontrafel het mysterie, doe mee met de prijsvraag en ontvang dan een familievrijkaart voor het museum.
Bezoek met deze kaart tijdens de maand van de geschiedenis, de hele maand oktober, het museum gratis en ontdek zelf het verhaal achter dit object.

Tijdlijn
In ons museum op locatie wordt de wereld wijde aftrap gegeven voor 350 jaar Korps Mariniers. Vanaf dan is op het web een tijdlijn te zien met 350 historische gebeurtenissen uit de geschiedenis van het Korps. In de tent zetten wij het spotlicht op zes van deze mijlpalen.

Speurneuzen gezocht
Kinderen ontdekken in onze tent of zij echte speurneuzen zijn, net als de Combat Trackers van het Korps Mariniers. Aan de Parkkade dagen wij ze uit hun speurkunsten te testen. Tijdens de Wereldhavendagen kunnen zij ook gratis het museum (aan de Wijnhaven) bezoeken en de kinder doe tentoonstelling "Ben jij ook een speurneus?".

Aandenken
Voor een stoer aandenken aan de Wereldhavendagen bezoek je ook onze tent aan de Parkkade. Ga op de foto in een echte mariniersjeep of durf je het aan om in de geschiedenis van de mariniers te stappen?
Natuurlijk is de museumwinkel aanwezig. Alleen tijdens dit weekend koop je bij ons het officiële korpswaarden t-shirt!

Kortom er is weer van alles te doen dit weekend in ons museum aan de Wijnhaven of in het unieke museum op locatie.

Impressie van de Wereldhavendagen 2013

Defensiedemonstraties Wereldhavendagen 2013