SC Academy Student Schedule

Swartz Creek Academy 2016-2017

Big image

Mandatory 3 Days Per Week

7:40 AM - 2:22 PM

We believe in a Culture of Learning that empowers our students to take full responsibility for their education.


Each student will have a schedule that fits into their Goals & Responsibilities.


The Academy runs on two 18 week Semesters per year.


All students are expected to attend the days specified to their grade.

Monday = Grades 6 - 7 - 8 - 9 - 10

Tuesday = Grade 12

Wednesday = ALL GRADES

Thursday = Grade 11

Friday = ALL GRADES

Big image

Grades 6-7-8-9-10 = Monday / Wednesday / Friday

Grade 11 = Wednesday / Thursday / Friday

Grade 12 = Tuesday / Wednesday / Friday

Big image

Schedule = Monday - Tuesday - Wednesday - Thursday

  • 7:40 - 8:10 . Independent Study. 30 Minutes
  • 8:10 - 8:25 . Breakfast . 15 Minutes
  • 8:25 - 8:30 . Passing Time . 5 Minutes
  • 8:30 - 9:45 . Block One. 75 Minutes
  • 9:45 - 10:00 . Break. 15 Minutes
  • 10:00 - 11:15. Block Two . 75 Minutes
  • 11:15 - 11:40 . Lunch . 25 Minutes
  • 11:40 - 12:05 . After Lunch Activities . 25 Minutes
  • 12:05 - 12:10 . Passing Time . 5 Minutes (12:15-12:45=GISD GYM)
  • 12:10 - 1:25 . Block Three. 75 Minutes
  • 1:25 - 1:35. Break . 10 minutes
  • 1:35 - 2:22 . Block Four. 47 Minutes
  • 2:22 - Dismissal

Friday = Exams / Independent Study / School Clubs


  • 7:40 - 8:10 . Independent Study . 30 Minutes
  • 8:10 - 8:25 . Breakfast . 15 Minutes
  • 8:25 - 8:30 . Passing Time . 5 Minutes
  • 8:30 - 9:45 . 1st Period . 75 Minutes
  • 9:45 - 9:55 . Passing Time . 10 Minutes
  • 9:55 - 11:10 . 2nd Period . 75 Minutes
  • 11:10 - 11:15 . Passing Time . 5 Minutes
  • 11:15 - 11:40 . Lunch . 50 Minutes
  • 11:40 - 12:05 . After Lunch Activities . 25 Minutes
  • 12:05 - 12:10 . Passing Time . 5 Minutes
  • 12:10 - 12:30 . School Congress . 20 Minutes
  • 12:30 - 2:00 . School Clubs . 90 Minutes
  • 2:00 - 2:22 . Home Room . 22 Minutes
  • 2:22 PM . Dismissal

PM 1/2 Day - 11:20 AM - 2:22 PM

AM 1/2 Day 7:40 AM -10:35 AM

Early Release 7:40 AM - 11:58 AM

Swartz Creek Academy - Virtus et Scientia
Big image

Mr. Richard Thompson

Dean of Students

Swartz Creek Academy

Schedule / On Periods = Monday - Tuesday - Wednesday - Thursday

  • 7:40 - 8:10 . Independent Study. 30 Minutes
  • 8:10 - 8:25 . Breakfast . 15 Minutes
  • 8:25 - 8:30 . Passing Time . 5 Minutes
  • 8:30 - 9:20 . 1st Period . 50 Minutes
  • 9:20 - 9:25 . Passing Time . 5 Minutes
  • 9:25 - 10:15 . 2nd Period. 50 Minutes
  • 10:15 - 10:20 . Passing Time . 5 Minutes
  • 10:20 - 11:10 . 3rd Period. 50 Minutes
  • 11:10 - 11:15 . Passing Time . 5 Minutes
  • 11:15 - 11:40 . Lunch . 25 Minutes
  • 11:40 - 12:05 . After Lunch Activities . 25 Minutes
  • 12:05 - 12:10 . Passing Time . 5 Minutes (12:15-12:45=GISD GYM)
  • 12:10 - 1:00 . 4th Period . 50 Minutes
  • 1:00 - 1:05 . Passing Time . 5 Minutes
  • 1:05 - 1:55 . 5th Period . 50 Minutes
  • 1:55 - 2:00 . Passing Time . 5 Minutes
  • 2:00 - 2:22 . 6th Period . 22 Minutes
  • 2:22 - Dismissal