La invenció d'Hugo

-MARTIN SCORSESE-

Fitxa Tècnica

Títol: La invenció d'Hugo/ La invención de Hugo

Títol original: Hugo

Director: Martin Scorsese

Producció: Tim Headington, Graham King, Martin Scorsese, Johnny Depp

Guió: John Logan

Música: Howard Shore

Fotografia: Robert Richardson

Muntatge: Thelma Schoonmaker


País: Estats Units

Any: 2011

Duració: 128 minuts

Gènere: Aventures, Drama, Fantàstic.

Actors i actrius principals

Sinopsis de l'argument

L'història transcorre als voltants del anys trenta. Hugo, un nen de 12 anys, és el protagonista de l'argument. Aquest nen és orfe, i viu a l'estació de Montparnasse amb el seu oncle que mai està. El nen dòna corda als rellotges de tota l'estació perquè així l'inspector no trobi a faltar l'ausència del oncle d'Hugo. La afició d'aquest nen és d'arreglar un autòmata que havia trobat el seu pare abans de morir en un museu. Hugo per arreglar aquest autòmata roba peces d'una botiga de joguines, però un dia es pillat per el propietari. El propietari (George Mélies) li pren una llibreta on el noi tenia a puntat les instruccions per fer el autòmata. Hugo coneix a Isabelle, la filla adoptada de George i Jeanne Méliès. Els dos nens invetigaran el secret que amaga Mélies i que està relacionat amb l'autòmata. Al llarg de l'aventura, coneixen a René Tabard, que aquest els hi dirà qui era i que va fer Méliès.

Història del cinema

A la pel·lícula...

Es fa un homenatge a la vida de George Mélies i a l'història del cinema, parlant dels inventors del cinematògraf els germans Lumière. Però la pel·lícula tracta dels anys en que Méliès va estar sense fer les pel·lícules (treballant a una botiga de l'estació de tren) i de com va tornar a la fama.

George Méliès

És uns dels personatges principals de la pel·lícula, ja que, la film es va fer en memòria d'aquest senyor. George va ser l'home en que va fer pel·lícules de fantasia on tots els somnis de la gent es podien fer realitat.


Aquesta pel·lícula és una de les més famoses que es coneixen d'ell.

Viaje a la Luna, de Georges Méliès (1902)

Els germans Lumière

Amb els germans Lumière també els hi fa un petit homentatge a la pel·lícula de Hugo. Són els inventors del cinematògraf. Quan Méliès els hi explica als nens que al veure l'invent dels Lumière queda fascinat i desideix inventar la seva pròpia càmera.

Quan Hugo somia amb el descarrilament del tren, seria també l'homanatge a que la pel·lícula de L'arribada del tren a l'estació, fet que els espectadors d'aquella època els hi era una cosa fantàstica.

LUMIERE La llegada del tren
LUMIÈRE Salida de los obreros de la fábrica

L'home mosca, per Harold Lloyd

En un moment de la film, quan els dos nens van al cinema, es pot veure que estan projectant la pel·lícula L'home mosca interpretada per Harold Lloyd.

Aquesta pel·lícula es va fer famosa per l'escena on el protagonista queda penjant d'una agulla d'un rellotge.

A la invenció de Hugo, també es pot observar aquesta escena del Home mosca, quan Hugo surt a l'exterior del rellotge per amagar-se del inspector i es penja de l'agulla del rellotge.


En aquest video podeu veure la film de L'home mosca.

Harold Lloyd's "Safety Last"- 1923

Opinió personal

Aquesta film m'encanta els efectes especials que es troben, els rellotges, l'efecte 3D que s'observa, els sentiments dels personatges, la música que relaciona cada escena, el passat de Méliès...

És una pel·lícula que al haver guanyat 4 Oscars, trobo que no es molt coneguda. Jo la recomano molt per a les persones que estan aficionades al món del cinema.