routines binnen IKEA Food

De schoonmaak- en afsluitroutines worden slecht opgevolgd.

IKEA Food

IKEA Food is de afdeling binnen het IKEA concept waar de gast kan genieten van een heerlijke maaltijd voor een verassend lage prijs. De afdeling bestaat uit het restaurant, de bistro en de Swedish Food Market.
Big image

Het probleem: de schoonmaaktaken worden deels niet uitgevoerd

Wie heeft het probleem en waarom?

Het team van circa 50 medewerkers: de ochtendploeg moet niet uitgevoerde taken van de avondploeg doen. Hierdoor hebben zij geen tijd voor al hun eigen taken, welke weer moeten worden uitgevoerd door de middagploeg. Op deze manier ontstaat een eindeloze cirkel van niet uitgevoerde schoonmaaktaken.
De teammanager; Het team voert niet de taken uit waar de teammanager verantwoordelijk voor is
De manager Customer Experience; Hij wordt geconfronteerd met de problematiek van de werkvloer. Daarnaast moeten er steeds extra uren ingezet worden om de problemen op te lossen. Dit zorgt voor een behoorlijke kostenstijging
De gasten; De gast heeft nog geen last van dit probleem. Tijdens de openingsuren van het restaurant is het probleem niet zichtbaar aanwezig.
Sinds wanneer is dit een probleem?

Deze situatie al ontstaan vanaf de opstart van de store in februari 2015.

Waar is het probleem?

Het probleem doet zich voor op alle onderdelen van de afdeling food, te verstaan: het restaurant, de bistro, de Swedish food market en het personeelsrestaurant.

Wat is de aanleiding van het probleem?

Het opstarten van een nieuw filiaal geeft altijd de nodige uitdagingen. vanaf het begin is er geen goede controle op de uitvoering van de routines

Welke kennis is nodig om dit probleem op te lossen?

Duidelijke routines wat betreft de schoonmaaktaken en daarnaast genoeg tijd om dit uit te voeren