Social media

Hoe te gebruiken zowel zakelijk als privé

Social Media voor zakelijk gebruik

In het bedrijfsleven wordt social media vaak als asociaal gezien. Mensen die tijdens de vergadering op hun telefoon zitten, ondertussen de like's op Facebook te checken die binnenstromen vanwege een statusupdate. Of in gesprek zijn en tussendoor even "snel" een berichtje naar hun liefje sturen. Erg irritant dus.


Maar er is ook een positieve kant van social media in het bedrijfsleven. Neem bijvoorbeeld LinkedIn, wat alleen zakelijk wordt gebruikt om contacten te onderhouden.

Of jij als zelfstandig ondernemer komt met een geweldig nieuw product op de markt. Advertenties in kranten en tijdschriften zijn veel te duur voor je, laat staan televisiereclame. Met grote trots zet je een bericht op Facebook en vraagt of je vrienden het zoveel mogelijk willen delen. Binnen no-time heeft iedereen het over jou.


Verder is social media een walhalla voor allerlei vacatures. Ideaal voor de mensen die thuis zitten.

Social media voor privé gebruik

Wie doet het nu niet? Even snel een Whatsappje sturen dat je eraan komt en ondertussen je status op Facebook bijwerken dat je vanavond een te gekke avond gaat beleven met vrienden. Social media is door de jaren heen steeds meer onderdeel in ons leven geworden. Veel mensen noemen social media onze derde hand. We kunnen niet meer zonder. Ja, oude mensen misschien.


Het is allemaal wel heel leuk om de hele dag in contact te staan. Maar weten we nog wel hoe we echt sociaal kunnen zijn? Er zijn heel veel voordelen van social media:


-iedereen weet altijd waar je uithangt

-je kan alles zeggen zonder dat je gecontroleerd wordt

-altijd als eerste op de hoogte van alles en iedereen

-lekker emotieloos iemand kunnen kwetsen, want ja het is toch social media?


Ik denk dat mensen te makkelijk over social media denken. Ik vind ook dat er behoorlijk wat nadelen aan zitten.

Mensen die vergeten te ontbijten omdat ze te druk waren met de wereld vertellen dat zijn dag weer is begonnen. Of de eindeloze pesterijen. Lekker makkelijk hoor achter zo'n schermpje.


Neemt niet weg dat het wel ontspanning geeft om als je thuis komt na een lange dag, lekker achter je laptop gaat zitten, je tijdlijn door scrollt en de meest lachwekkende filmpjes gaat kijken hoe iemand weer eens lekker in elkaar geslagen wordt. Want zelfs dat moet gefilmd worden en op internet gezet worden.


Waar gaat dit heen?