Spanje

Madrid

Voetbal in Madrid

real Madrid is een Spaanse voetbalclub uit Madrid.

de club werd opgericht op 6 maart 1902.
Het is de succesvolste club uit het Spaanse voetbal en door de FIFA werd ze zelfs benoemd als de beste voetbalclub van de 20ste eeuw. De club heeft vele bijnamen zoals Los Blancos en Los Merenques. Real Madrid won 32 keer de Primera Division, 19 KEER DE Copa del Rey, 2 keer de UEFA club en 10 keer de champions league. voorheen bekend als de europacup I.daar mee is real Madrid recordhouder,voor AC Milan , dat deze beker 7 keer gewonnen heeft. de club kent ook verschillende rivaliteiten, waarvan de opmerkelijkste die met het Catalaanse FC Barcelona is. De wedstrijden tussen beide clubs staan bekend als El clasico.

Het landschap in Madrid

Het kern landschap van Spanje is de Meseta, een zeer uitgestrekte hoogvlakte, die door het granietrijke Castiliaans scheidingsgebergte (Cordillera Central; 600 km lang) in tweeen wordt gespilitst: de Submeseta NOrte en de Submeseta SUr, ook wel Oud-Castilië en Nieuw-Castilië genoemd.

De hoogste top is de Pico Almazor (2592m). Het norrdelijk deel van de Meseta ligt op een hoogte van 800-900 meter, het zuidelijke deel ligt op een hoogte van 600-700 meter.


De zuidelijke begrenzing wordt gevormd door de Sierra Morera, de noordoostelijke begrenzing door het jongere Iberische randgebergte, dat het jonge dalingsgebied van de Ebro begrenst. De Ebro breekt in de benedenloop door het langs de kust gelegen Catalaans Gebergte. De Pyreneeën, met toppen boven de 3000m zijn in het oosten vrij breed en worden naar het westen toe steeds smaller.

Het weer in Madrid

het weer in Madrid

maand hoog laag neerslag

mei 21*c 8*c 3cm

jun 27*c 13*c 1cm

jul 31*c 15*c 0cm

aug 30*c 15*c 0cm

sep 25*c 11*c 1cm

okt 10*c 7*c 5cm


Geschreven door : Jet

Big image

De stad Madrid

winkel straten

De Via is de grootste winkel straat van Madrid, die ook wel de calle gran via word genoemd.

dus een aanrader van ons en Madrid!!!


winkelen in Madrid

De wat duurdere merken vind je meer in het noord-oosten van de stad bij calle de serrano.

Hier tref je de merken als chanel, michael kors, praduen long champ. Erg leuk zijn de speciaal zaken die je nog veelvuldig aantreft in Madrid.


fiets tocht

Een erg leuke manier om de stad te leren kennen is op de fiets.

tegenwoordig hebben alle grote steden een eigen fietssysteem, waarbij je middels een vervoering op verschillende plaatsen een fiets kunt huren en weer ergens anders kunt inleveren. dit is ook zo in Madrid. Wat er nog leuker is, is een fietstocht met gids. in een tijd bestek van zo'n 3 uur kom je langs een top 10 aan bezienwaardigheden.


(musea in Madrid)

Een van de beroemdste musea ter wereld staat in Madrid de ei prade.Een aanrader om eens naar toe te gaan!!


weetje!

de mensen uit madrid heten: madrilenen.

Leuke routes in Madrid

Madrid is de hoofdstad en grootste stad van spanje. De stad is tevens een gemeente en ligt in het midden van het land op de spaanse hoogvlakte.het is de op twee na grootste stad van de europese unie en een zogenaamde beta wereldstad

Bevolking 3,165 miljoen(2014)

Oppervlakte 605,8 km

Provincie Madrid

Bronnen omvatten

Instituto nacional de estadistica

Gemaakt door : Max, Jet, Marit, Merel en Maurice