Nyhetsbrev nr 6 - sommar 2013

Från Trädgårdsturisten

Hej trädgårds-vänner!

1 juli. Vi har precis kommit in i juli månad och det är rosornas tid. Pionerna hänger tunga och är på väg att blomma över. Underbart är kort men underbart! Schersminens första blommor har slagit ut och sprider en lätt sötaktig doft i kvarteret.Det är mitt i sommaren och jag hoppas att ni alla har en avkopplande tid, med vackra morgnar och långa ljusa kvällar.

Allt gott önskar Ann i Bromma.


...och om ni vill sätta guldkant på sensommaren och hösten, kanske ses vi på en utflykt eller resa framöver....mer information här i nyhetsbrevet.


Utflykten till klippträdgården i Stockholms skärgård!

Måndagen efter midsommar var vi på besök hos Torsten, som är landskapsarkitekt. Han gav ut en vacker omtalad bok 2005 som heter Vildros och kaprifol om trädgården på ön. Vi var 12 personer på besök på förmiddagen och lika många på eftermiddagen. Torsten tog emot oss vid taxibåten och därifrån promenerade vi över ön som är väldigt vacker, med mjuka klipphällar och omväxlande växtlighet av låga enar och del lövträd, framförallt al. Efter en kilometers promenad närmade vi oss det gråsilvriga huset, och naturen övergick sakteliga till en mer bearbetad trädgård. Torsten berättade generöst och delade med sig av sitt kunnande om hur han hade tänkt kring de olika trädgårdsrummen ex. Alkärret, timjanmattorna (bild ovan), mossträdgården och den vackra köksträdgården (bild nedan) som ligger i en av klippskrevorna mot havet. 2009 fick han det prestigefulla uppdraget att rita en 'Mästarrabatt' som han kallade Solbacken, den är planterad på solsidan av huset. Det var en härlig dag och väldigt lyckad utflykt. Om du vill se bilder från utflykten finns de på Trädgårdsturistens facebook-sida 'Trädgårdsresor' klicka här!.

Vill du ha Trädgårdsturistens nyhetsbrev?

Klicka här och fyll i din e-post adress i högerspalten.