Filmer

Danska 2016

Big image

Filmer?

Film er illusionen af levende billeder opnået med film- eller videoteknik eller værker fremstillet med denne teknik, fx. dokumentar- fiktions- eller eksperimentalfilm, kort- eller spillefilm. Vi ser mange filmer om året, går i biografen eller er hjemme med familien og hygger os. Vi ser filmer fordi vi synes det er sjovt, ikke? Men de fleste af os tænker ikke om alle ditalerne som er i en film fx. farver, lyd eller symboler.

Mænd Og Høns vs. Under Sandet

Mænd & Høns vs. Under Sandet

De er to virkelige forskellige filmer som begge blev lavet i 2015.

Mænd og høns er en komedie, drama og mysterium film efter Anders Thomas Jensen. Hun handler om to brødre som finder ud at de er adopterede så de beslutter sig for at finde deres biologiske far og tre ukendte brødre og det blever en kæmpe stor rod. Filmen fik 6.7 stjerner på IMDb, har 10 vinder og 7 nomineringer.


Under sandet er en drama, historie og krigfilm efter Martin Zandvliet. Filmen er inspireret af autentiske hændelser og fortæller historien om unge, tyske drenge som er krigsfanger der blev beordret til at rydde op 2 millioner miner på den jyske vestkyste med deres bare hænder. Filmen fik 7.8 stjerner på IMDb og har 16 vinder og 12 nomineringer.

MÆND & HØNS

Big image

Kamera-Klip-Kronologi

Det er en professionel film så hun har nogle "kameravinkler", men det meste af filmen så er kameran stille og ikke håndhældt så man føler ikke som man er i filmen eller på det samme sted og de andre personer i filmen, man bare sidder og ser og det fungerer rigtig godt til den her film. Alligevel så er der nogle kameravinkler i filmen som giver man lov til at føle sig ind i filmen og det føles som om man sidder hos mænderne og kigger på dem.Filmen er meget klippet lige som mange andre filmer i verden i dag. Klipningen er det som gør filmen lidt mere "realistisk" såvel som at gøre den urealistisk. Fordi hvis det var i den rigtige verden så kunne vi ikke hoppe fra et sted til en anden på nogle sekunder men det kan vi godt gøre i filmer og filmen bliver bedre. Filmen har en diskurs kronologi fordi vi begynder med at se to lille drenge og ligepludselig er vi på en restaurant og så på en hospital og når filmen er næsten slut så ser vi de to drenge igen.

Big image

Formater-Scener-Sekvenser

Hele filmen består af mange slags scener some formularer nogle sekvenser efter deres handling fx. kælderen, faren og tyren. Alle scenerne har tidslig, rumlig og handlingsmæssig enhed men de formulerer nogle sekvenser lige som en fletning. Så har hver og en af dem en slags billed-formater, det afhænger af hvilken følelse filmskaberen forsøger at skabe.

I mænd og høns forsøger AT at få os til at holde af personer vi ellers ikke ville bryde os om og det gør han i den her film. Fordi alle mænderne i filmen er lidt special og hvis de var i den rigtige verden så vil vi se dem på en meget forskellige måde fra det som vi gør i filmen.

AL Bank Bag om Filmen Mænd og Høns jul14

UNDER SANDET

Big image

Lyd-Symboler

Under sandet er en drama film. Hun skal få man til at føle trist og vrede og filmen har mange "real-lyd" fx. når minerne eksplodere og man kan godt høre i havet og når vinden blæser og der er mange slags real lyd, lige som i Mænd og høns. Men Under sandet er drama film så den har mere urealistiske lyder end Mænd og Høns, fx. musik. Filmen har nogle sanger som alle lyder meget trist eller man føler trist når man lytter på dem. Det er fordi musik gør scener og sekvenser mere dramatisk og næsten hele filmen har underlægningsmusik og det giver os lov til dybere følelser eller de følelser som lyddesigneren og komponisten vil skabe. Filmen har nogle symboler, fx. havet og så er det også en væggelus og senere en mus og så er musikken selv et symbol fordi hun er lidt som en musik boks så når man hører det så føler man sig lille i den store verden og man bliver lidt trist.

Farver-Følelser

Farver i filmer har mange slags betydninger og man kan altid se at det er en eller flere farver som spiller et stort rolle i hver film. Fx. hoved farven for Mænd og høns er gul men hoved farven for Under sandet er blå eller blågrøn. Mænd og høns er en komedie film og gul er farve for sol og lykke men Under sandet er en drama film og blå er en farve for kulde og sorg. Hele filmen er grøn og blå, lidt hvid eller brun. Man ser altid noget blåt i filmen lige for nogen blever død, så er han måske i en blå skjorte eller noget blåt. Det samme må sige om rod farver i filmen. I starten af filmen har lederen en rød hue på hovedet og man ser godt at han er lederen og man ser han som en vred mand som ikke kan lige drængene. I slutningen af filmen har han aldrig den hue på og han er ikke vred og han elsker drængerne, han er ikke "den slemme". Rod kan være en farve for ledelse fordi lederen har en rod hue og så har en af drængerne en hvid klud med lille rod prikker på. Han er den hovet dreng og er lederen i drenge gruppen, den som kender alt og kan alt.
Big image
AL Bank Bag om Filmen Under Sandet Aug15